U trendu

Udarili ste se u lakat? Nije bitno samo da li je desni ili levi, već i koji je dan u nedelji!

Sigurno vam se nekada desilo da se udarite u lakat, ali da li ste znali da postoji i verovanje koje objašnjava značenje ovog (pomalo i bolnog) događaja?

Zapravo, postoji nekoliko tumačenja, koje se tiču strane, ali i dana kada se dogodio udarac.

Desna strana

Od davnina su ljudi bili ubeđeni da sve što je povezano sa desnom stranom, simbolizuje samo dobro. Ispostavlja se da čak i ako se povredite na desnoj strani tela, to ukazuje na buduće pozitivne događaje. Takvo verovanje se zasnivalo na tvrdnji da je anđeo bio pravedan. Preci su bili sigurni da modrica na desnom laktu ukazuje na to da vam se neko divi ili raspravlja o vašim prednostima i pobedama.

Najčešća interpretacija znakova udarca desnim laktom tiče se pamćenja. Veruje se da ako čovek udari desni lakat, onda ga se seća neko veoma drag i blizak, ili osoba sa kojom je uspostavljena posebna emotivna veza. Postoji niz drugih tumačenja koja su slična jedna drugoj, ali se razlikuju u detaljima.

Udarac desnim laktom je poseban znak za mladiće i devojke. Veruje se da ako devojka udari desni lakat, onda neki usamljeni momak razmišlja o njoj. Što je udarac bolniji, sanjar vas više doživljava. U bračnom paru ovaj znak znači da vaša srodna duša misli i da se ponosi vama. Za čoveka, udarac desnim laktom je brz obračun. Možda ima neprijatelje koji mu spremaju nešto neočekivano.

Neudata žena, udarivši se u lakat, mora naglas izgovoriti svako muško ime koje joj je prvo palo na pamet, a to je ime njenog budućeg muža.

Udarac desnim laktom takođe je znak koji može predstavljati neočekivani poklon ili iznenađenje. Ako imate svrab nakon modrice, onda će se, najverovatnije, u budućnosti desiti radosni i veseli događaji. Za mladu devojku, to znači neočekivani znak pažnje od džentlmena.

Leva strana

Kada se udarite u levi lakat, verovanje kaže da vas neko mnogo grdi ili negativno govori o vama. To mogu biti zavidnici koji su iznervirani vašim uspehom ili možda šef, koji je nezadovoljan radom svog zaposlenog.

Znak se tumači i za dane u nedelji, kada je došlo do povrede lakta:

U ponedeljak sujeverje najavljuje tugu i nevolju. Znak takođe predviđa smrt rođaka. Za predstavnike slabijeg pola, obećava izdaju voljene osobe.

U utorak će povreda oterati štetu i druge negativne zavere. Udarac može uplašiti nevolje, prenosi srpskiportal.rs.

U sredu će povreda lakta doneti profit i dobar posao. Ženama može obećati brzi dodatak porodici. Za devojku, značenje će biti loše. Ako udari u sredu, onda će njen budući muž imati loše navike – pijanstvo, kockanje i drugo.

U četvrtak, znak predstavlja sticanje novog doma. U petak, ovo obećava dobar događaj, možda čak i brzo venčanje.

Ukoliko se udarite laktom u subotu, kod devojaka ovo znači da je vreme da se spremite za sastanak. Za momke, znak obećava bolest rođaka.

U nedelju, ovo predviđa iznenađenje ili susret sa voljenom osobom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.