U trendu

Ulje ove biljke svaka kuća treba da ima

Ovo je ubedljivo jedno od najkorišćenijih ulja na svetu. Postoje zapisi koji govore o tome da je lavandino eterično ulje korišćeno za medicinske i religiozne svrhe pre više od 2500 godina.

Lavandino ulje se koristi za pravljenje parfema i ima vrlo bitnu ulogu u aromaterapiji. Pored toga vrlo važnu ulogu ima u izradi gelova, losiona, krema, sapuna.

– Lavanda je mediteranska biljka koja se od davnina koristi kao lek za nesanicu, depresiju, napetost

– Eterično ulje ove biljke pomaže u smanjenju bola, kako reumatskih bolova i bolova u mišićima, tako i kod bolova koji su nastali iščašenjem. U te svrhe najkorisnija je masaža uljem jer smanjuje bol u zglobovima.

– Osim toga, uspostavlja hormonsku ravnotežu i ublažava upalu bešike.  Zatim, snižava pritisak, dezinfikuje kožu, podstiče cirkulaciju

– Koristi se kao obloga a možete da se inhalirate sa lavandom. Jako se dobro pokazala u lečenju raznih respiratornih problema, pa tako možete da je koristite za grip, astmu, bronhitis, kašalj, laringitis, prehladu.

– Odličan je antiseptik pa vam može pomoći u problemima sa kožom. Na primer, možete je koristiti za brže zaceljivanje rana, kod raznih posekotina i opekotina, kao i kod opekotina od sunca.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.