U trendu

Umrla na isti način kao njena majka: Oglasio se i Boba o Rijaldinoj smrti

Glumica Rialda Kadrić Šebek, najpoznatija po ulozi Marije iz “Žikine dinastije”, umrla je iznenada 25. januara u 57. godini, ne uspevši da snimi planiran nastavak kultnog filma.

Gledaoci, saradnici i kolege nadali su se da će “Bobina Marija” ponovo zablistati na filmskom platnu, ali nažalost sudbina je imala drugačiji plan. Kako Novosti pišu, Rialda Kadrić preminula je kao i njena majka 1991. godine – na ulici.

“Tog 16. januara 1991. godine moja majka je iznenada preminula na ulici u Beogradu, rat u Jugoslaviji se širio, i rešila sam da ostanem u Londonu i počnem neki novi život”, ispričala je svojevremeno Rialda u emisiji “Balkanskom ulicom”, da bi 25. januara i ona preminula od srčanog udara – na ulici u Atini.

Vladimir Petrović, Boba iz „Ludih godina“, povodom iznenadne smrti njegove filmske partnerke Rialde Kadrić, sa kojom je pre 44 godine snimio najpopularnije filmsko ostvarenje tog vremena, rekao je za Nova.rs da ga je smrt o smrti kolegenice zatekla.

– O Rialdinom odlasku saznao sam na društvenim mrežama. Bio je to grom iz vedra neba. Internet je u trenutku bio preplavljen njenim fotografijama. Bio sam iznenađen i dirnut količinom objava i brojem poruka i poziva sa svih strana – kaže Petrović.

On se priseća se da snimanje nije bilo lako ni njemu ni njoj.

– Rialda je tada bila maloletna, cela ekipa ju je pazila kao malo vode na dlanu. Mnogo godina kasnije sam od nje saznao da su njeni prvi poljupci u životu, zapravo bili filmski i to od Bobe.

Po njegovim rečima, nisu se privatno družili jer je tada bila značajna razlika u godinama, a posle je vrlo brzo otišla u inostranstvo.

– Bili smo u dobrim odnosima, ali retko smo se viđali što je i normalno jer ona nije živela u Srbiji. Naš poslednji susret bio je prošlog leta u Beogradu, a okupila nas je vest o snimanju filma “Luda godina“, novog nastavka ovog serijala. Rialda se tome veoma radovala. Iskreno, ne mogu ni da zamislim kako će taj novi film izgledati bez nje – zaključio je Petrović

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.