U trendu

Ustajete umorni? Ova sjajna tehnika razbudiće vas za par minuta

Svi smo imali ta jutra kada nismo bili toliko puni energije koliko bismo želeli da budemo nakon buđenja.  I sada kada su nam kraći dani i hladnije vreme, možda ćemo ta jutra imati češće.

Ali prema stručnjaku za spavanje Majklu J. Breusu, postoji jedna jednostavna stvar koju možete da uradite da brzo dobijete energiju, piše Mindbodygreen

Jedan od najboljih načina da se brzo dobijete energijom, prema Breusu, jeste iskorištavanje moći disanja.

„Probudite svoj disajni sistem s 15 dubokih udisaja“, objašnjava on, dodajući da će vam dolazak kiseonika u mozak sigurno pomoći da se razbudite.

Čak i ako niste spremni da se u potpunosti posvetite ovoj metodi, istraživanja pokazuju da je disanje, uopšteno, povezano i s emocionalnom kontrolom i dobrim učincima na psihu.

Jeste li spremni da isprobate jutarnje disanje? Možete se odlučiti za 15 dubokih udisaja kada se probudite ili koristite sledeću metodu disanja za energiju.

4-4-4-4

Ne samo da ova tehnika disanja usporava otkucaje srca i produbljuje koncentraciju, već i povećava efikasnost i performanse. Najbolje je koristiti ujutro za buđenje, usred dana ako ste pospani ili pre velikog projekta ili sastanka koji zahtevaju vaš fokus, prenosi Večernji.hr.

Kako je koristiti

Počnite ispuštanjem svog vazduha iz grudi i zadržite dah 4 sekunde.

Dišite kroz nos 4 sekunde.

Zadržite dah na 4 sekunde.

Izdišite kroz nos 4 sekunde.

Zadržite dah na 4 sekunde.

Ponavljajte 5 minuta da osetite efekte.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar