Uštedela 10.000 evra za godinu dana primenivši čuveni trik! Caka je u 1 bitnoj stvari!

Žena koja je podelila savet za štednju kaže da je uz njega uspela da uštedi oko 10.000 evra u 2022 godini.

Poenta je u tome da svake nedelje odvojite na stranu deo novca, pa makar i minimalno.

Naime, Australijanka Elizabet odlučila je da primeni trik finansijske ekspertkinje Viktorije Divajn koji kaže da svake nedelje treba skloniti od sebe koji dinar. Suma se kreće od jednog evra do oko 500 evra, u zavisnosti od mogućnosti, ali kod većine to bude dvadesetak evra u proseku.

„Ne mogu da verujem da sam konačno to uradila, posebno jer nikad nisam uspevala ništa da uštedim. Definitivno ću sve ponoviti i ove godine i gledaću i da ulažem novac“, kazala je Elizabeta.

Dakle, poenta ovog trika za štednju je u tome da svake sedmice odvojite određenu sumu, stavite je na račun i ubeležite u kalendar kao osvojeni cij za tu nedelju. I tako svake nedelje u godini. Tabelu možete da kao podsticaj i podsetnik držite odštampanu na frižideru

Iskustva kažu da je tako moguće za jednu godinu uštedeti i do 10.000 evra.

Inače, zanimljivo je da autorka ovog trika, Viktorija Divajn, koja je dospela na Forbsovu listu 30 mlađih od 30 godina za 2021, kaže da bi svako trebalo da ima šest različitih bankovnih računa da bi dobro uštedeo, prenosi Daily Mail.

„Individualno je pitanje koliko ko ima bankovnih računa, ali lično uvek predlažem da klijenti imaju najmanje šest kako bi mogli da prate tok novca i kontrolišu svoj budžet.“

Ona kaže da ti računi treba da budu namenjeni za troškove u kešu, račune za hranu, gorivo i zabavu, zatim treći treba da bude fond za vanredne situacije, četvrti račun je za kratkoročnu štednju, peti račun je za dugoročnu štednju, a šesti treba da bude drugi fond za vanredne situacije.

Za kraj, Viktorija ima i jedan savet koji dosta utiče na to koliko novca trošimo. Kako kaže, akcije i sniženja su prava zamka za trošenje novca i zbog njih neretko ne možemo da uštedimo jer često kupujemo stvari koje nam i ne trebaju – samo jer su na akciji.

Zato je bolje dobro razmisliti šta nam zapravo treba i koliko nam nečega treba, a ne da gomilamo namirnice i druge proizvode bez preke potrebe samo zato to na njima piše – akcija. Taj novac, koliko god sitan bio, može da se odloži na stranu, pa kada se tako uradi više puta, rezultat može da iznenadi vrlo prijatno

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.