Uštedite vreme: 5 saveta za kupovinu novogodišnjih poklona

Nekada su mali znaci, kao što su cvet, interesantna čokolada sa neobičnim ukusom, ili kutija sa kolačima koje ste vi napravili može da nekome bude divan znak pažnje. Međutim, ukoliko imate dosta ljudi kojima bi poklonili nešto onda je vreme da ekonomično sagledate poklanjanje i tako uštedite novac i vreme.

Uz nekoliko korisnih saveta skratite sebi vreme za kupovinu, lišite se stresa, a u isto vreme ekonomično završite kupovinu, ispišete uspomene i nekiga obradujete:

1. Razmislite o osobi kojoj treba da darujete poklon

Setite se o čemu ste razgovarali u prethodnom periodu. Da li ste u nekom trenutku zapazili da li vam je u razgovoru pomenuo ili pomenula nešto šta bi mogli da poklonite. Ukoliko nije onda razmislite dobro šta bi nekoga usrećilo, jer je mnogo lepši put planiranja poklanjanja nego samo poklanjanje.

2. Napravite spisak

Kada razmislite šta biste mogli da kupite ljudima kojima želite da darujete poklon, onda sve lepo stavite na spisak, odnosno mesta gde šta možete kupiti, i tako napravite plan kompletne kupovine čime ćete biti efikasniji i manje ćete vremena izgubiti u kupovini i sl.

3. Dobro pregledajte praznične rasprodaje

Pre nego što budete išli u kupovinu, pelistajte sajtove, onlajn letke i slično, te ćete tamo videti sigurno poklone koji će odgovarati vašim dragim ljudma sa liste, a da u isto vreme budete i milostivi prema vašem novčaniku ukoliko vam je lista poklanjanja duga.

4. Naručujte poklone preko interneta

Ako se dobro snalazite sa aplikacijama i internet kupovinom, možete većinu poklona nabaviti preko interneta iz vašeg toplog doma i tako ćete uspeti da uštedite sebi vreme prilikom kupovine.

5. Ne mora da bude skupoceno, bitno je da ima poruku

Nemojte misliti o tome da kupite skupoceni poklon, mislite o tome da kupite poklon koji će imati poruku. Dakle, da će nekoga obradovati zbog nečega, da će nekome koristiti zbog njegovih svojstava i sl.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar