U trendu

„Uz ovaj jednostavan trik za godinu dana uštedela sam preko 5 hiljada evra“ (video)

Koliko je ovo moguće u Srbiji?

TikTokerka po imenu Ema objavila je na ovoj društvenoj mreži video u kome pokazuje kako je sa godinu dana može uštedeti velika svota novca.

I sama je ovaj savet pronašla na TikToku i odučila da ga isproba, a sada je svojim pratiocima pokazala koliko je zapravo lako.

@emmm271

Absolutely love this idea so thought I would share it #saving

♬ She Share Story (for Vlog) – 山口夕依

Trik je u kovertama označenima brojevima u koje se stavljaju određene svote novca dva puta nedeljno.

Najpre je kupila dva pakovanja od 50 koverti i na njima ispisala brojeve od 1 do 100. Zatim ih je izmešala tako da brojevi nisu bili poređani redom, a potrebno je dva puta nedeljano nasumično izvlačiti dve koverte. Ema u njih jednostavno ubaci iznos koji je ispisan na njima, koliki god on bio (maksimalno je 100).

„Danas sam izvukla dva, dakle dve funte“, kaže ona na snimku.

U kovertu zatim stavlja dve kovanice od jedne funte i dodaje da će, ukoliko se striktno bude pridržavala plana, za godinu dana moći da uštedi 5.000 funti.

Iako je ovaj trik oduševio mnoge, bilo je i puno onih koji su joj ukazali da je prosto nemoguće ispuniti cilj, naročito ako izvučete dve koverte sa velikim iznosima.

„Da bi uštedeli 5.000 funti godišnje morate sa strane da odvajate preko 400 funti mesečno. A to ne može mnogo ljudi. Tako da je ovaj trik samo za one koji to mogu da priušte sebi“, napisao je jedan korisnik u komentarima.

Ema se složila s njim, ali je navela da na ovaj način štednje gleda kao na izazov, a „izazovi i ne treba da budu laki“.

A ukoliko se, na primer, odlučite za štednju u dinarima, i na kovertama napišete, recimo, brojeve od 100 do 1.000 dinara, za nešto manje od godinu dana moći ćete ovom metodom da uštedite 50.000 dinara.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)