U trendu

Uz ovaj trik otvorićete svaku teglu: Ključan je jedan potez

Svi smo doživeli da praktično plešemo po kuhinji i znojimo se dok pokušavamo da otvorimo poklopac na tegli džema, ali ni po koju cenu ne želimo da pokleknemo i zamolimo nekoga da nam pomogne.

Postoji mnogo trikova za otvaranje poklopaca tegli, od stavljanja nožića za maslac ispod do uranjanja u toplu vodu. Ali, lupanje po poklopcu tegle moglo bi da bude najbolje rešenje, piše Lifesavvy.

Glavni razlog zašto se tegle tako teško otvaraju je pečat. Dok je pravilno zatvorena tegla važna za transport i sigurnost, zbog toga se može činiti da je nemoguće otvoriti je. Pronalaženje inovativnih načina da se poremeti brtva i olakša otvaranje tegle, deo je svakodnevnice.

Kad nekoliko puta čvrsto udarite po poklopcu tegle drškom drvene kašike ili noža, verovatno ćete “slomiti” taj zatvarač i trebalo bi da lako otvorite teglu. Ako ne uspevate, pokušajte da još nekoliko puta lupnnete.

Ako i dalje ne možete da otvorite tegli nakon što ste je nekoliko puta lupnuli, uzmite taj isti nož za maslac i gurnite ga ispod ivice poklopca tegle. Možete ga koristiti kao “polugu” za otvaranje tegle. Nakon što čujete suptilan zvuk pucanja, to je znak da je pečat slomljen i trebalo bi da možete da lako otvorite teglu.

Svaka je tegla drugačija, ali razmislite o tome da dodate ovaj trik svom arsenalu rešenja sledeći put kada je testenina na meniju za večeru i kada budete pokušavali da otvorite svoj omiljeni umak, prenosi N1.info.hr.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)