U trendu

Uz pomoć ovoga ostvarićete sve ciljeve u godini koja dolazi!

Šta god da su vaši „ciljevi“ za 2023., naučnici kažu da više šansi da ih i ostvarite imate ukoliko su vaša očekivanja nerealna.

Zvuči čudno, ali istraživanje sprovedeno na Univerzitetu Notingema pokazalo je da su upravo nerealna očekivanja ključ uspeha. Naučnici su tokom 12 meseci pratili napredak u mršavljanju grupe od čak 24.000 gojaznih osoba. Neki od njih postavili su sebi “razumne” ciljeve, a neki su odlučili da učine – nemoguće. Pogodite ko je više smršao tokom tih godinu dana: grupa onih koji su poželeli “nerealan” gubitak kilograma.

Iako se gojaznim osobama uobičajeno preporučuje da se drže “malih” koraka, i da počnu sa razumnim očekivanjima, recimo da izgube 5 do 10 odsto svoje težine tokom određenog vremenskog perioda, upravo da se ne bi razočarali, ispostavilo se da je to potpuno pogrešan pristup.

Ali, iako ovo zvuči kao super koncept u teoriji, da bi kilogrami počeli da se tope nije dovoljno samo da poželite “nemoguće”, naravno. Stvar je u tome što nije dovoljno “poželeti”, neophodno je da odlučite da postignete to što želite.

“Navike se teško menjaju, jer su tu sa razlogom, a razlog leži u činjenici da svi mi volimo svoju zonu udobnosti, čak i ako ona dugoročno nije dobra za nas”, piše britanski “Metro” Šta da radite? Zaboravite da reč “pokušati” postoji.

Nemojte, dakle, i u godini koja dolazi “pokušati da smršate”. Prosto – smršajte. Za promenu. (Ili šta god da je ono što želite da postignete… Prestanite da POKUŠAVATE. Samo URADITE TO što želite.)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar