Užas: Muškarcu preljuto jelo spržilo grlo, odmah umro

Jedan muškarac iz Velike Britanije umro je nakon što je pojeo panirani komad ribe koji mu je spalio grlo i uzrokovao asfiksiju, piše The Bolton News.

Ove nedelje objavljen je izveštaj autopsije koje je otkrio uzrok smrti 51-godišnjaka koji je preminuo 5. aprila

Patolog je povrede koje je na grlu zadobio Daren Hiki opisao kao izuzetno retke i uporedio ih s onima koje je viđao kod ljudi koji su poginuli u požaru.

Hiki je radio kao organizator venčanja i dan smrti pripremao je slavlje na imanju severno od Londona. Jedan od kuvara zamolio ga je da proba ljuti specijaliteti koji je pripremio.

“Pojeo je komad jako začinjene ribe i rekao: ‘Grlo mi gori’. Požalio se na bol, otežano je gutao, a onda mu je postajalo sve teže da diše zbog oticanja”, izjavio je patolog dr. Patrik Von.

Poslepodne, 4. aprila, otišao je na hitnu pomoć gde su mu dali paracetamol i poslali ga kući. Patolog kaže da niko od osoblja nije bio svestan šta se događa jer su povrede od ljute hrane izuzetno retke.

Kasnije toga dana, Hikijeva partnerka je čula da kašlje i guši se pa je pozvala hitnu pomoć. Lekari su stigli i prevezli ga u bolnicu gde je nekoliko sati kasnije, ujutro 5. aprila i umro.

“Ovakav scenario viđali smo kod osoba koje su učestvovale u požarima ili industrijskim nesrećama koje je uzrokovala vruća para”, dodao je dr. Von.

Ovo nije prvi slučaj smrti uzrokovane jako začinjenom hranom. Godine 2016. dvogodišnja Indijka je umrla nakon što je slučajno pojela komad ljute papričice. Međutim, smrt nisu uzrokovale opekotine, već napadi povraćanja. Lekari su tada ustanovili da je devojčica povraćala zbog ljute papričice kao i da je deo tekućine ušao u njena pluća. Prevezena je u bolnicu i umrla.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.