U trendu

Uzela je stari brijač i počela ga TRLJATI o farmerke – nije mogla da veruje šta se dogodilo (video)

Brijači su jedna od najprljavijih stvari kada je u pitanju pribor za ličnu higijenu. Kako se brinete o svom brijaču podjednako je važno kao i šta radite sa svojom kožom pre brijanja.

Foto:Pexels/Castorly Stock

Jedna od stvari koja uništava vaš brijač jeste sapunica koja se formira tokom kupanja. Većina brijača obložena je teflonom, tako da talog kreme može da rastvori premaz i može da dovede do slabljenja, pa čak i rđanja sečiva.

Važno je da uvek dobro isperete višak kupke ili kreme za brijanje pod mlazom tople vode i to sa obe strane. Takođe, nakon ispiranja možete fenom za kosu na kratko prosušiti sečivo brijača.

Vlažan žilet, osim što može da zarđa, prepun je dlačica, mrtvih ćelija kože, ali i najrazličitijih bakterija i sve to zajedno može izazvati infekcije, iritaciju kože i urasle dlake. Zato je važno da žilete menjate što češće, a da one korištene pre nove upotrebe prebrišite alkoholom, a zatim kada završite svoj higijenski ritual osušite ih peškirom i stavite u ormarić gde će biti zaštićen od vlage i bakterija.

Skoro je na internetu isplivao jako zanimljiv trik za efikasno čišćenje brijača, kao i za produžetak njegovog trajanja. Sve što je potrebno je da brijač protrljate par puta o stare farmerke (deo tkanine), s tim da sečiva direktno dodiruju tkaninu, prenose Novosti.rs

Isti efekat možete postići kada brijačem prelazite preko kože u smeru rasta dlačica. Prilikom ovog postupka neće ukloniti dlačice sa vaših nogu, ali će se sečivo očistiti.

Nakon što ste oko 10-ak puta protrljali brijač o farmerke, videćete razliku.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar