Vaše telo vam šalje signale: Ovo su znakovi da ste sebe sasvim zapostavili

Dešava se nekada da smo u stanju da više učinimo za nekog drugog, nego što smo spremni da uradimo stvari u sopstvenu korist. To, naravno, proističe iz brige i ljubavi prema drugima, ali i vi zaslužujete sebe, i to mnogo više nego drugi.

Iako smo često zavedeni emocijama i brizi, ovi znaci, koje vam često i samo telo šalje, pokazaće vam da je vreme da se okrenete sebi.

Ne znaš šta da obučeš

Da, čak i orman može nam reći nešto o našem mentalnom zdravlju. Kada smo preopterećeni, često nam je teško da donosimo i najmanje odluke koje inače donosimo u prolazu. Ako obratimo pažnju na ovaj mali signal upozorenja, možemo odmah da poslušamo sebe da vidimo da li smo u miru sa samim sobom – i gde je problem.

Imate noćne more

Naša podsvest može biti prilično zlobna i zadržavati nam noću ono što potiskujemo tokom dana. Bitno je da odvojimo vreme tokom dana da razmislimo o tome šta nas trenutno muči, jer to često izlazi na videlo samo ako s vremena na vreme napravimo pauzu.

Plačete u kupovini

Ako vam se dogodi da vas nešto rasplače, čak i na nekom sasvim neodređenom mestu, kao što je trgovina ili možda park, to je znak da se oglasio „alarm“ u telu. Dakle, ono „malo dete“ u nama nam više ne da prostora da ga zapostavljamo i potiskujemo neki problem. Na ovom treba da budete zahvalni.

Gomilu veša doživljavate kao stres

Kada svu svoju energiju uložimo u rešavanje problema drugih ljudi, oni mogu biti puni ljubavi – a mi se možemo osećati praznim i iscrpljenim. Tada nam i najmanji zadaci deluju kao ogroman teret, jer i da imamo fizičku snagu, previše smo emocionalno iscrpljeni. Veš nam neće škoditi ako ga ostavimo. Naša psiha radi i treba joj odmor.

Previše ste umorni

Ako ste spavali dovoljno dugo, a i dalje ste umorni? To je signal da vam je potreban psihički odmor. Kada emocionalna energija već iscrpljuje fizičku energiju, vreme je da učinimo nešto dobro za sebe. I samo razmislite o sebi i sopstvenim potrebama, pronađite neki hobi ili nađite svoj novi izvor zadovoljstva.

Odjednom vam se više ne sastaje sa prijateljima

Ovakva faza nije nikome nepoznata. Ako primećujete kako odjednom nemate želju da se sastajete sa  prijateljima, to je takođe znak da manjkate u posvećivanju vremena samom sebi

Ako na sam pomen druženja, vi te sastanke tumačite kao obavezu koju morate da ispunite, bolje je da povučete liniju i biti iskreni prema sebi i svojim prijateljima. Recite im da vam je potrebno vreme za sebe, a kada se vaše „baterije napune“, vaša društvena strana će se prirodno vratiti, kako savetuje „Brigitte.de“.

(Telegraf.rs)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.