U trendu

Verenik je ostavio pred venčanje zbog debljine, a sad je postala Mis (foto)

Pre tri godine Džen Atkin planirala je venčanje iz snova, ali je njen verenik odlučio da stavi tačku ne njihovu ljubav i raskine veridbu. Rekao joj je da jede previše loše hrane i da je predebela.

View this post on Instagram

Less than 6 weeks until the @missgb_official finals – the 75th Anniversary final 👑 what an incredible honour to be part of such a huge event! What’s my story? Well, after years of being obese, unhealthy and uncomfortable I found motivation and managed to lose 8 stone. It transformed me into an ambitious and hard working person in all areas of my life; achieving something so incredible changed my mindset and made me realise if I worked hard enough for something, I could achieve it. Believe in yourself, put the hard work in, stay positive and make your own dreams a reality ✨ #motivation #weightloss #transformation #missgbfinalist #begreat #hardwork #misslincolnshire #beautyqueen #misconception #happiness #health #healthybodyhealthymind

A post shared by Miss Great Britain 2020 (@jenatkinuk) on

Ostavljena i gojazna, ova Birtanka je odlučila da nešto promeni. Zamenila je hranu iz dostave i brzih restorana zdravim obrocima i za dve godine uspela je da smrša 51 kilogram.

Danas Džen ima 26 godina i u srećnom je braku, a nedavno je osvojila krunu Mis Velike Britanije, piše Mirror.

U svojoj najdebljoj fazi mala je 108 kilograma. Tad se prijavila na izbor lepote i osvojila je titulu Miss Scunthorpe, a zatim je 2018. godine išla na takmičenje kako bi postala Mis Engleske. Bila je prva pratilja.

Tada je odlučila da više neće učestvovati na izborima lepote, ali ipak je pristala da bude takmičarka na izboru za Mis Velike Britanije. I osvojila je titulu prošle nedelje.

– Još sam u šoku zbog pobede. Srećna sam i ne znam šta da kažem. Iskreno, jedva mogu da poverujem. Kad sam počela sa svim ovim, bilo je to iz zabave. Nikad nisam slutila dokle ću stići. Pre tri godine nisam mogla ni da sanjam da ću postati Mis Velike Britanije. Trud se stvarno isplati – rekla je Džen novinarima.

– Ova titula za mene označava kraj jednog dugog i teškog, ali i neverovatnog razdoblja. Iako mi se telo toliko promenilo, verujem da mi je ličnost ostala ista i mislim da mi je upravo to pomoglo. Sudije su mogle da vide kakva sam zapravo – dodala je.

Džen se prisetila i kako je raskid sa verenikom inspirisao na velike životne promene.

– Pre raskida sam jela velike porcije testenine, picu, čokoladu. Vikendom sam sedela u pidžami i jela hranu iz dostave i na to trošila previše novca. Na dan kad je otišao mislila sam da je moj svet stao. Plakala sam nedeljama i tešila se hranom. Ali na kraju je ispalo da je to najbolje što mi se dogodilo – rekla je kroz smeh.

Kaže kako je ubrzo krenula u teretanu i od tada se više nije osvrtala, nego se usmerila na lepše stvari u životu.

– Uspela sam. Imam toliko planova tokom ovog mandata, pa i objavu kantri pesme Spring – otkrila je za kraj.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.