U trendu

Verovali ili ne: Ovih 5 osobina nasleđujemo

Naučnici nisu u potpunosti uspeli da odrede u kojoj meri naši geni, vaspitanje i okolina utiču na našu ličnost. Ipak, mnoge studije su pokazale da nasleđujemo i neke osobine od roditelja, a ne samo fizički izgled i inteligenciju.

Ovih 5 osobina su nasledne:

1. Smisao za humor

Da li ćemo imati smisla za humor ili ne, ne zavisi od toga sa kim smo u društvu. Studije su pokazale da je ova osobina genetski predodređena.Ne stiče se vremenom.

2. Podložnost zavisnosti

Kako piše City magazine, „procenjuje se da je uticaj gena na razvijanje zavisnosti između 40% i 60%. Najviše je istražena veza između zavisnosti i gena DRD2 koji je odgovoran za funkcionisanje dopaminskih receptora. Osobe kod kojih oni ne funkcionišu kako treba imaju veće šanse da se odaju narkoticima i razviju zavisnost od njih“.

3. Štedljivost

Neke osobe su nasledile ovu osobinu od roditelja. One imaju i bolju samokontrolu. Štede bez obzira da li imaju mnogo novca ili ne.

4. Ekstrovertnost

Ekstrovertnost i introvertnost su nasledne osobine. Osoba može da se uključi u mnoštvo društvenih aktivnosti, ali ako je nasledila povučenost od predaka, teško će postati otvoreno i veoma društveno biće.

5. Sposobnost da se osećamo odmorno iako malo spavamo

„Neki ljudi su u stanju da noću spavaju svega 5 sati, ali ipak ujutru budu puni energije i elana. Jedna od poznatih ličnosti koja je imala ovu supermoć je i bivša britanska premijerka Margaret Tačer. Po njoj je gen p.Tyr362His, inače odgovoran za ovu sposobnost, dobio nadimak Tačer gen. Osobe sa ovim genom ne samo što spavaju manje, već su i znatno produktivnije posle dugog perioda budnosti u odnosu na druge ljude“, navodi izvor.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar