Verovanja srpske tradicije koja čuvaju novac u kući

I dok svi vredno iščitavaju feng šui preporuke za blagostanje, treba napomenuzi da i srpska narodna baština obiluje verovanjima i predlozima kako da novac u kuću prizovemo i da ga sačuvamo. Kako da se novac u kući odomaći? Ako ste ikada zatražili finansijski savet od nekog svog starijeg ukućana, saznali ste da se novac prijatelju ne pozajmljuje utorkom i da ćete šefu povišicu tražiti isključivo sredom, tokom radnog dana. Takođe vam je sigurno skrenuta pažnja da bi sve poslove koji se tiču novca trebalo obavljati samo tokom jutra, jer večernje i noćne kalkulacije ove vrste vode u propast.

Novac u džepu

U džepove kaputa u ormaru stavite sitan papirni novac, na primer 10 ili 20 dinara, ali ni slučajno nemojte stavljati novac u probušene džepove. Komšijama nemojte pozajmljivati so ili hleb, jer će tada finansijska sigurnost preći njima.

Metla sa drškom okrenutom ka podu

Metla u kući treba da stoji tako da joj drška bude na podu, a u najmanjem džepiću novčanika treba čuvati novčanicu male. Društvo treba da joj pravi i srećna novčanica – prvi novac zarađen od nekog posla ili onaj koji vam je dao neko dobar – taj se novac nikad, ali nikad ne troši.

Kovanice

Kovanice trebate čuvati, a novčanik vam nikad ne sme biti prazan –  barem par kovanica uvek morate imati sa sobom. U kući uvek mora biti jedna velika novčanica koju morate čuvati barem godinu dana, kako bi se napunila vašom energijom i počela privlačiti drugi novac.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.