U trendu

Verovatno ovu frazu izgovarate svaki dan, a zbog nje delujete kao negativna osoba

Čak i ako za sebe mislite da se trudite da se ne žalite jer meditirate, mislite pozitivno, uvek pokušavate da pronađete nešto dobro, verovatno to činite češće nego što mislite. Na primer, kada ste poslednji put rekli da morate nešto da uradite? Možda ste morali da odete u kupovinu namirnica ili da vežbate? Ili ste možda komentarisali da morate da posetite rodbinu nakon posla?

– Skloni smo da primećujemo stvari koje nam deluju prijeteće – rekao je Skot Bea, psiholog u Klinici Klivlend, za Shape.

To je u doba naših predaka bilo i te kako važno jer je od toga zavisila naša sposobnost preživljavanja. Međutim, u današnje vreme naše “pretnje” zbog kojih se žalimo su postale gužva u saobraćaju, poslovne i kućne obaveze.

– “Moram” zvuči kao teret. “Stići ću” je prilika. A naš mozak vrlo snažno reaguje na to kako koristimo jezik dok govorimo i kako koristimo jezik u svojim mislima – kaže Bea, a prenosi Živim.hr.

To je zamka u koju svi upadamo s vremena na vreme, ali one samo da može da učini naš pogled na život malo depresivnijim, već može i negativno da utiče na hemiju našeg mozga, navodi Bea.

Srećom, postoji jedna mala promena koju možete napraviti. Umesto izgovaranja “moram”, možete reći “imam priliku” ili “stići ću”.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar