U trendu

Veruje se da ova četiri poklona donose veliku nesreću, nikada ih ne poklanjajte svojim najmilijima

Bilo da je reč o godišnjici, venčanju, rođendanu ili slavi, postoje uvrežena sujeverja koja su se godinama zadržala u srpskoj tradiciji

Prema narodnim verovanjima postoje stvari koje nikako ne bismo smeli poklanjati kako ne bismo navukli veliku nesreću. U nastavku teksta donosimo vam spisak stvari koje prema starim verovanjima ne bi smele da se nađu među poklonima.

Cipele

Iako ih žene obožavaju i sigurni smo da bi sa oduševljenjem prihvatile cipele na poklon, možda bi bilo bolje da izbegnete da ih poklanjate. Naime, naše stare bake su verovale da ako partner ili partnerka daruju cipele to znači da će uskoro da pobegnu.

Sat

Ručni satovi su često na listi najpopularnijih poklona za novogodišnje praznike, pogotovo za muškarce. Međutim i oni se ne preporučuju, jer po narodnom verovanju ako se desi da sat stane to može da donese nesreću.

Novčanik

Kada je reč o poklanjanju novčanika, postoji samo jedno pravilo koje morate da ispoštujete: novčanik ne smete da poklonite prazan. U slučaju da to uradite, to može značiti da nikad nećete imati dovoljno novca.

Biseri

Ako se poklanjaju biseri se, prema narodnom verovanju. vezuju za tugu i nesreću. Prema praznovjerju svaki biser predstavlja jednu suzu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar