U trendu

Veštačka inteligencija pokazala kako izgleda tradicionalna srpska porodica: Rezultat je sve ostavio u šoku

Na društvenim mrežama poslednjih meseci sve više je popularno da se od veštačke inteligencije traži da uradi nešto umesto korisnika. Da im pronađe informacije, da im napravi kratak film, napiše tekst, pa čak i napravi vizuelno rešenje.

Zapravo ova tehnologija je toliko napredna da je u stanju da simulira glas pevača u potpuno drugoj pesmi.

Ali kako veštačka inteligencija vidi tradicionalne Srbe?

Tik Tok klip u kojem je korisnik zamolio AI da napravi vizuelno rešenje u kojem će prikazati tradicionalnu slovensku porodicu, dobili smo primere iz 13 zemalja, među kojima je i Srbija.

@seraglaska

I asked Al to show me Slavic families of all 13 countries in their traditional costumes. #slavicfamily #slavicpeople #slaviccostume #aigenerated #midjourneyart #midjourneyai #slavarodu #slavsoftiktok #flowercrown #kokoshnik #sarafan #vyshyvanka #slavicart #slavicartist

♬ Щedrik – Seraglaska

AI je doslovno shvatio zadatak pa je pokušao da spoji tradicionalno i moderno sa raznoraznim folklornim motivima, šminkom, nakitom, anadolijskim elementima, prenosi Blic Žena.

I dok se jedni plaše budućnosti u kojoj će AI sve više dobijati na „inteligenciji“ sa druge strane pojedinci vide praktičniji i jednostavniji život. Bilo kako bilo, trenutna veštačka inteligencija može da uradi razne stvari, negde greši, negde pogađa.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar