U trendu

Vidaković priznao krivicu, nagodio se na 6 meseci nanogice i obavezno lečenje

Glumac Branko Vidaković priznao krivično delo – držanje heroina za ličnu upotrebu i zaključio sporazum o priznanju krivice sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu koji uključuje šest meseci kućnog zatvora i meru obaveznog lečenja od narkotika, a sud bi ovu odluku trebalo da potvrdi, prenosi Nova.rs.

Ovim povodom Viši sud u Beogradu zakazao je za 27. decembar ročište na kojem će biti razmatran sporazum između Vidakovića i tužilaštva, rekla je za Tanjug portparol suda Tatjana Tešić.

Glumac se tereti za držanje droge za ličnu upotrebu za šta mu preti novčana kazna ili zatvor do tri godine.

Vidakoviću je danas trebalo da počne suđenje povodom tih optužbi, ali kako je zaključio sporazum, suđenja neće biti.

Ukoliko potvrdi sporazum krajem decembra sud će mu odmah izreći i presudu.

Na optuženičku klupu, zajedno sa Vidakovićem trebalo je da sedne i M.I. (40), koji je sa njim bio uhapšen u julu sa 30 grama heroina.

M.I. je optužen zbog preprodaje droge, odnosno za mnogo teže krivično delo – neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, za koje je zaprećena kazna zatvora od tri do 12 godina.

Vidaković i M.I. bili su uhapšeni 17. jula kada je policija kod njih pronašla 20 grama heroina koji je bio sakriven u medicinskoj zaštitnoj masci M.I, u trenutku kada su, kako su tada preneli mediji, seli u automobil „ford“ i pokušali da pobegnu policijskoj patroli.

Tokom pretresa stana na Vračaru, u kojem živi poznati glumac, inspektori su pronašli dve vagice i još 10 grama narkotika.

U prvoj fazi obojica su bila osumnjičena za dilovanje heroina, ali je istragom utvrđeno da je glumac drogu koristio za lične potrebe.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.