U trendu

Više nećete imati žuljeve: Ovo treba da uradite i zbogom bolu!

1.STAVITE FLASTER NA RIZIČNA MESTA

Sa flasterom ste sigurno probali, ali onda kada je već bilo kasno. Od sada, flastere koristite kao preventivu. Svaki put kada obuvate nove cipele stavite flastere na kritična mesta. Ukoliko ste ipak već zaradili žulj, onda gledajte da lekoviti deo flastera bude veći od žulja. Flasteri svakako smanjuju trenje, i to je razlog što za njima prvobitno posežemo.

2. KORISTE BEBI PUDER

Pre prvog obuvanja sipajte malo pudera u vaše cipele. Ovo važi za obuću koju nosite dok ste bosi, ali, nikako ne obuvajte cipele dok su vam stopala mokra.

3. FEN SE MOŽE KORISTITI I ZA CIPELE, NE SAMO ZA SUŠENJE KOSE

Obujte debele čarape, a zatim i cipele, pa ih „isfenirajte“ (usmerite vazduh iz fena ka kritičnim mestima). Nakon toga, šetajte se po kući, sve dok se cipele ne ohlade, pa ponovite postupak. Ovo je posebno značajna metoda za kožnu obuću, jer se koža na toploti širi, postaje fleksibilnija i mekša.

4. DEZEDORANS U STIKU MOŽE DA POMOGNE

Kako bi se eliminisalo trenje koje nastaje na mestu između cipela i stopala, treba naneti malo dezodoransa u stiku na mesta koja vam najčešće bivaju pogođena žuljevima, piše 10naj.com.

5. SILIKONSKI ULOŠCI SU TU DA VAM OMOGUĆE DA IMATE STOPALA KAO SA FOTOGRAFIJE

Silikonski ulošci se mogu kupiti u apotekama, drogerijama i prodavnicama sa obućom, ali i onlajn, i dostupni su u različitim oblicima (uložak za celo stopalo, uložak za pete, za prste, za čukljeve…)

6. AKO SU CIPELE TESNE STAVITE IH U ZAMRZIVAČ

Napunite vodom plastičnu kesu, pa je stavite u cipele, a zatim cipele stavite u zamrzivač, te ih ostavite tokom noći. Prethodno, cipele smestite u kese. Cipele će ujutru biti proširenje.

7. ALKOHOL

Sipajte alohol u cipelu, pa ga dobro utrljajte na ona mesta koja vas žuljaju. Cipela treba da bude vlažna. Zgužvajte papir i ubacite u cipelu, te je ostavite da tako prenoći. Ujutru će cipela biti komotnija.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.