U trendu

Vođa sekte koji je žene držao kao robove, sebe uporedio sa Ajnštajnom i Gandijem

Bivši guru za samopomoć Kit Ranijer bio je „predator“ koji je vrebao mlade žene, uključujući i jednu 15-godišnju devojku, i pretvarao ih u seksualne robove u svojoj sektaškoj organizaciji, rekao je savezni tužilac danas na početak suđenja.

„Optuženi ih je iskoristio emocionalno i seksualno „, izjavila je pomoćnica američkog tužioca Tanja Hadžar u Okružnom sudu u Bruklinu. „Predstavljao se kao najpametnija, najetičkija osobu na svetu. …upoređivao je sebe sa Ajnštajnom i Gandijem“, dodala je ona, javlja Rojters.

Tužioci su u utorak saopštili da su među Ranijerovim žrtvama i tri sestre iz Meksika, od kojih je jedna imala samo 15 godina. Još jedna sestra bila je zatvorena u sobi dve godine, rekla je Nadžar.

Ranijer (58) je navodno bio na čelu tajnog društva koje je njegovim inicijalima žigosalo sekusalne robove, počelo je danas u Njujorku.

Na suđenju o slučaju seksualne trgovine očekuje se da će svedočiti žene, koje tvrde da su bile primorane da imaju seksualne odnose sa Ranijerom.

Ranijer se izjasnio kao nevin i negirao optužbe, dok je pet osoba, koje su imale rukovodeće pozicije u organizacijama na čijem je čelu on bio, uključujući glumicu Alison Mak, najpoznatijoj po seriji Smolvil, priznalo krivicu.

Ranijerovi advokati tvrde da je on odnose sa ženama imao uz pristanak, prenosi AP.

On se nekada nalazio na čelu američke marketinške kompanije NXIVM, koja se povezuje sa sektom.

On je uhapšen prošle godine po američkom nalogu u Meksiku, gde je pobegao nakon što su se pojavili navodi o tajnom društvu u okviru njegove grupe, koja je žigosala seksualne robove njegovim inicijalima.

Ako bude osuđen, Ranijeru preti doživotna robija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.