U trendu

Vučević: Ulepšavanje Novog Sada u tri smene

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i direktor JKP „Gradsko zelenilo“ Aleksandar Bogdanović obišli su radove na postavljanju zaštitne ograde na razdelnoj traci Bulevara oslobođenja, kod Futoške pijace, koji se, kako je naglasio, obavljaju u tri smene.

Zaštitna ograda se postavlja kako bi se zaštitile zelene površine od gaženja.

Vučević je tokom obilaska radova rekao da ga raduje činjenica da će građani Novog Sada, prolazeći Bulevarom oslobođenja imati priliku da se uvere u jedan novi izgled Bulevara, odnosno razdelnog ostrva, i da se zahvaljuje radnicima JKP „Gradsko zelenilo“ koji, kako je kazao, rade i u tri smene da ulepšaju grad.

„Pored estetskog značaja ovi radovi doprinose i povećanju bezbednosti, jer ćemo na ovaj način onemogućiti prelazak pešaka preko Bulevara na mestima koja za to nisu predviđena. Razdelna ostrva treba da služe za ovakvu namenu i treba da se iskoriste za dodatno ulepšavanje grada“, rekao je Vučević.

On je dodao da se nada da će „Gradsko zelenilo“ nastaviti sa tom akcijom i da će svi ključni saobraćajni pravci u gradu, na kojima postoje tehnički uslovi za izvođenje ove vrste projekata biti oplemenjeni u ukrašeni kao što je to sada Bulevar oslobođenja.

Zaštitna ograda u dužini od 25 metara je postavljena na razdelnoj traci Bulevara oslobođenja, na potezu od raskrsnice sa ulicom Maksima Gorkog do Futoške pijace i na tom delu će biti postavljene žardinjere sa sezonskim cvećem.

U istoj dužini zaštitna ograda je postavljena i u delu između raskrsnica sa Futoškom ulicom i ulicom Pap Pavla, a tu će po prvi put u Novom Sadu biti postavljene žardinjere sa duplim dnom, odnosno sa rezervoarom za vodu koji se dopunjuje na svakih deset do 15 dana, čime će se ostvariti značajne uštede u potrošnji vode prilikom zalivanja i održavanja cveća.

Na razdelnoj traci Bulevara oslobođenja biće postavljene i dve cvetne kupe, a pored radova u tom delu grada, JKP „Gradsko zelenilo“ će navedene žarsinjere sa rezervoarima postaviti i na petnaestak kandrlabera na Trgu slobode čime će dodatno ulepšati centar Novog Sada.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.