U trendu

Za oca Tadeja ova molitva bila je jedna od najmoćnijih, posebno tokom Velikog posta

Vaskršnji post važi za jedan od najstrožih i traje 7 nedelja, što ga stavlja na poziciji najdužeg. Predstavlja vreme kada bi ljudi trebalo da se posvete molitvi i radu na svojoj duhovnoj srani. Prema pravilima SPC, obavezan je za sve hrišćane. Iako postoje stroga pravila, sveštenici smatraju da je najbitnije od svega iskreno pokajanje.

Uz post molitva je neophodna, a otac Tadej je smatrao da one komplikovane nisu neophodne. Dovoljno je da svako veče izgovorite ovu moćnu molitvu: „Gospode Isuse Hriste, Sine Božji, pomiluj me!“

Ako vam ponavljanje ovih reči uđe u naviku svaki dan, videćete kako se istinski mir i radost uvlače u vašu dušu.

„I molitva je vežba. Ako stalno ponavljamo molitvu, ona prelazi u osećanje“, govorio je otac Tadej.

Osnovno učenje Oca Tadeja jeste da je Bog svuda, i da pomaže svakome:

„I slabima i jakima, svakome kome je pomoć potrebna. Zato neprestano treba vežbati sebe da srce otvorimo Bogu. Ja nisam u stanju da se molim, kao Sveti Sava, po mesec i nešto dana, ali verujem u učenje isihasta. I verujem u čuda. Možemo da ih osetimo u svakom trenutku svog života ako prestanemo sa pokušajima da sve razumemo intelektom i ukoliko batalimo naše procene i mišljenja i naučimo da se približavamo Bogu, jer tako ćemo biti potpuno otvoreni za uticaj božanskih energija.“, smatrao je ovaj veliki duhovnik, prenosi stil.kurir.rs.

Vreme posta idealno je da se više duhovno uzdignemo, te da se približimo Bogu, najbolji način za to jeste molitva.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.