U trendu

Za sreću u životu, rešite se ovih navika: Jednu stvar stalno ponavljate, a ne znate koliko vam škodi

Sa ovih pet navika sabotirate sopstvenu sreću

Sreća je osnovna i najveća ljudska želja. Naravno da ne možemo svi da budemo puni radosti u svakom trenutku. Često pribegavamo izbegavanju patnji i bola jer to posmatramo kao jedini put za sreću.

Šta ako biste mogli da postignete sreću potpuno nezavisno? Da se ne oslanjate ni na koga, već da bude u vašim rukama, pod kontrolom. Izbacite ovih 5 navika ako želite da budete srećni.

1) Uzimanje stvari zdravo za gotovo

Bilo da se radi o krovu nad glavom, ukusnom obroku koji ste upravo pojeli ili prelepom pogledu na prirodu sa vašeg prozora, budite zahvalni na onome što imate, a to zahteva promenu načina razmišljanja.

2) Poređenje sebe sa drugima

Ovo je klasična negativna navika. Svi smo bili tamo.Videti svog komšiju kako se zaustavlja u sjajnom novom autu ili gledati svog kolegu kako dobija to veliko unapređenje pre vas.Vi prirodno počinjete da upoređujete svoj život sa njihovim.

Morate da shvatite da smo svi jedinstveni i posebni i da u tome leži naša moć. Besmisleno je da pravite poređenje sa drugima jer nemate predstavu kroz šta su morali da prođu da bi stigli tamo.

Umesto toga, razmislite o tome ovako. Jedina osoba sa kojom se takmičite ste vi sami. Upoređujte se sa svojom verzijom od juče i trudite se da budete bolji i uspešniji u odnosu na pre.

3) Manjak fizičke aktivnosti

Vožnja bicikla, dizanje tegova u teretani ili čak samo hodanje mogu da imaju neverovatno pozitivan efekat na vaše blagostanje, poručuju sa sajta Hack Spirit.Vežbanje vas dovodi u bolje raspoloženje, boljeg sna, pa čak i poboljšava samopouzdanje.

4) Život u prošlosti

Možda povremeno prelistavanje nekih starih fotografija i nije najgora stvar na svetu.Ali ako uhvatite sebe da razmišljate više o prošlosti nego o sadašnjosti, morate da prestanete.Stoici shvataju da je sadašnji trenutak sve što je zaista važno. Ne možete promeniti prošlost i ne možete predvideti budućnost, zato se fokusirajte na ono što možete da kontrolišete.Kada shvatite ovu jednostavnu ideju, to može biti prilično oslobađajuće.

Razmislite o tome na trenutak.Briga, anksioznost, stres, pa čak i depresija su obično stanja uma izvan sadašnjeg trenutka.Možda vam je neprijatno zbog nečega što se dogodilo tokom dana, ili ste zabrinuti kako ćete platiti kiriju ovog meseca.Uživanje u trenutku ublažava sve ovo.Meditacija je odličan način da vežbate da budete u sadašnjosti. Fokusirajte svoj um na svoje disanje, sobu u kojoj se nalazite, zvukove koje možete čuti.

5) Potreba da drugi potvrde koliko vredite

Ovu naviku je možda i najvažnije da izbacite, jer je ključna za ostvarivanje sreće. Traženje spoljne validacije znači da se oslanjate na druge da potvrde vašu vrednost. Bilo šta, od traženja komplimenata i žudnje za lajkovima na Instagramu do kupovine skupih proizvoda da biste impresionirali prijatelje.Obično je to zbog nedostatka samopouzdanja.

Drugim rečima, osećate se neadekvatno pa vam je stalno potrebna pažnja drugih. To može biti zato što ste imali uskraćenu pažnju u detinjstvu ili ste doživeli neku vrstu traume.Postoji još jedan način. Uzmimo za primer budističke monahe, možemo dosta toga naučiti od njihovog jednostavnog načina života. Imaju za cilj da budu slobodni od želje i svakodnevno praktikuju zen meditaciju. Pronalaženje mira je sreća.

(Sensa)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar