U trendu

Zaboravite feng šui, evo kako su naši preci privlačili novac u svoj život i dom

Poslednjih godina prepravljeni smo feng šui savetima o privlačenju novca. Ipak, to nije novina, jer svaki narod ima svoje običaje. Odnos prema novcu ima direktan uticaj na vaše finansijsko stanje, smatrali su naši stari koji novčanik nikad nisu držali prazan i bez obzira na ukupno finansijsko stanje, uvek su u pregradi imali barem pokoji novčić jer su verovali da se tako “privlači” novac u kuću.

Ljudi u starim vremenima i naši preci imali su poseban odnos prema novcu. I tada je novac imao veliku ulogu u ljudskim životima, ali je više bio sredstvo za blagostanje porodice, a ne stvar pohlepe.

Prema predanju naši preci su se prema novcu odnosili sa većim poštovanjem, a postojala su i razna verovanja za koja se smatralo da mogu da uvećaju obilje.

Nekoliko pravila koja su poštovali:

– Novac su čuvali u lepoj kutiji ili novčaniku koji uvek treba da bude uredan. Prema novcu ne bi trebalo da se odnosimo sa nepoštovanjem, odnosno ne treba da bude razbacan, zgužvan, presavijen.

– Novac treba lepo slagati, od manjeg ka većem i obrnuto. Ivice od novčanica ne treba da budu savijene i važno je da uvek budete svesni tačne količine novca koji posedujete trenutno.

– Verovalo se da u novčaniku ili džepu treba držati srećan novčić koji se nikada ne troši, već se čuva kao amajlija za privlačenje dodatnog novca. Tako su u pregradi držali prvu novčanicu koju su zaradili ili novac koji im je darovao neko koga su smatrali dobrim čovekom. Tu novčanicu ili novčić su smatrali svojevrsnim talismanom finansijske sigurnosti.

– Ne treba potrošiti sav novac koji ste dobili tog dana, već se veruje da ga treba ostaviti da prenoći kod kuće kako bi privukao još obilja.

– Novac se pozajmljivao samo preko dana. Verovalo se da nakon zalaska sunca novac uopšte ne treba dirati.

– Naši stari su novčiće stavljali u uglove kuće koji bi trebalo da privuku blagostanje, a koji se ne smeju pomerati ni trošiti.

– Domaćice su krpile i najmanju rupicu na džepovima jer su verovale da novac tako lakše curi iz vaših ruku. Da bi u kući bilo što više novca, pazile su da ni na jednoj košulji ili kaputu ne nedostaje dugme, a nakon što bi pomele kuću ili dvorište, metlu su odlagale drškom prema dole.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar