U trendu

Zaboravite i na klimu i ventilator: Najboljih 5 načina da se u sekundi rashladite

Meteorolozi najavljuju ekstremne vrućine narednih dana, pa vam zato donosimo nekoliko efikasnih načina da se rashladite ako nemate klimu.

Posuda s ledom

Nabavite obični ventilator i veliku posudu s ledom. Stavite posudu ispod ventilatora i upalite ga na najsporiju brzinu. Ovakav „uređaj“ će donekle simulirati rad klasičnog klima uređaja i osvežiće vas.

Koristite pamučni čaršav

Umesto klasičnih pamučnih čaršava koristite lanene, budući da je na njima značajno prijatnije spavati pri velikim vrućinama.

Hladna marama

Odlična ideja je i nošenje marame prethodno umočene u hladnu vodu oko vrata. Isto možete učiniti i sa sportskim znojnicama. Možete umočiti i majicu, koju onda trebate obući pre polaska u krevet. I naravno, pijte puno tečnosti, posebno vode i čaja, prenosi Avaz.ba.

Obratite pažnju šta jedete

Hrana je također važan faktor. Iako lekari uglavnom savetuju izbegavanje ljute hrane, više je istraživanja pokazalo kako to uopšte nije loš izbor za vreme letnih meseci, budući da će takva hrana podstaći znojenje, a i bolje rashlađivanje tela.

Kupajte se u toploj vodi

Jedan od dobrih trikova za rashlađivanje jeste i kupanje u toploj vodi. Iako vam instinkt govori da se kupate u hladnoj vodi ako želite da se osvežite, topla voda mnogo će bolje podstaći vaše telo na hlađenje od one hladne.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (5)