U trendu

Zaboravite na horoskop

Ako tražite savršenog partnera ili partnerku, zaboravite sve što vam o tome predlaže horoskop. Stručnjaci s Mančesterskog univerziteta u Velikoj Britaniji kažu da nisu pronašli uverljive dokaze za to da se određeni horoskopski znaci slažu više od drugih, pa su s tim u vezi zaključili da horoskop nema nikakvog uticaja na izbor životnog partnera. A nije da se nisu potrudili kako bi dobili bilo kakve naučno potkrepljene činjenice.
Naučnici su koristili podatke iz popisa stanovništva koje je u Velikoj Britaniji sprovedeno 2001. godine i analizirali rođendane 20 miliona Britanki i Britanaca, trudeći se da pronađu vezu između horoskopskog znaka i bračne sreće. Trudili su se čitavih šest godina, a nedavno objavljeni rezultati nisu potvrdili nikakvu specifičnu podudarnost između pojedinih horoskopskih znakova.
Uopšte nije uočena statistička tendencija da se Devica i Jarac, ili Vaga i Lav slažu bolje ili biraju češće nego bilo koji drugi horoskopski znaci.
Sve je čista slučajnost i statistika nije potvrdila da se horoskopski znakovi traže ili nalaze. Astrolozi često tvrde kako mogu da opišu nečiju ličnost na osnovu natalne karte, ali ljudi pričaju o horoskopskim znakovima, a oni već nemaju ni dodirnu tačku s naukom.
Zato, ne tražite ženu svog života među zvezdama. Ne gubite vreme konsultujući se s astrolozima ili tragajući za veselom Bliznakinjom. Vaša ljubav krije se iza neke smeđe kose, tamnih očiju i širokog osmeha, a u kom horoskopskom znaku je rođena za vašu sreću uopšte nije važno.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (3)