U trendu

Zadatak za prvake zbunio je i roditelje i decu: „Ovo je nova matematika“ (foto)

Jedno trik, ali jednostavno matematičko pitanje postavljeno prvacima u SAD-u zbunilo je roditelje. Majka po imenu Tiša Sanders podelila je na Fejsbuku domaći zadatak svog deteta.

U zadatku je bilo potrebno popuniti brojeve koji nedostaju.

The new Math is NOT IT!Disclaimer: I am not upset with the teacher, she’s just teaching what she’s supposed to. & #2…

Posted by Tiesha Sanders on Friday, February 2, 2024

Deca su dobila zadatak u kojem su upitana od koliko se desetica i koliko jedinica sastoji broj 27. Potom je od njih zatraženo da definišu broj jedinica. S obzirom na to da je broj 27 sastavljen od dve desetice i sedam jedinica, Tišino  dete je uz pomoć roditelja došlo do zaključka da u zadnjem koraku treba napisati kako je reč o sedam jedinica.

Međutim, učiteljica je zadatak označila kao netačan, zbog čega je Sanders upitala učiteljicu zašto je to rešenje pogrešno.

„Ovo je nova matematika kojoj podučavamo decu. Broj 27 sastoji se od 27 jedinica. Želja je da deca shvate da su dve desetice i sedam jedinica isto što i 27 jedinica“, objasnila je učiteljica mami.

Sanders je napomenula da je i sama šest godina radila kao učiteljica u osnovnoj školi te da se nikada nije susrela s takvim pitanjem.

„Ovo nije nova matematika“, tvrdi ova majka.

U odeljku za komentare većina se složila s njom.

„Pa kako će to shvatiti dete u prvom razredu? Suludo“, „Pitanje koje cilja na neuspeh“, „Ovo uopšte nije primereno za prvi razred“, „Preglupo“, „Naljutim se svaki put jer zadavi ponekad zaista nemaju smisla“, neki su od stotina komentara.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.