U trendu

Zakerberg pred Kongresom: Moja greška, žao mi je (video)

Izvršni direktor kompanije Fejsbuk Mark Zakerberg rekao je danas u svedočenju pred Kongresom da je napravio grešku i da mu je žao što Fejsbuk nije uspeo da zaštiti svoje korisnike i njihovu privatnost.

U uvodnoj reči pred Kongresom, gde svedoči o skandalu sa firmom za analizu podataka „Kembridž analitika“, kada su procureli podaci više od 50 miliona korisnika društvene mreže Fejsbuk, Zakerberg je kazao da je sada jasno da nisu uradili dovoljno da spreče da se ovakve stvari koriste i u loše svrhe.

– Mislim i na lažne vesti, spoljno mešanje u izbore i govor mržnje. Nismo dovoljno široko gledali na našu odgovornost i to je bila velika greška. To je bila moja greška i žao mi je – rekao je Zakerberg, prenosi Si-En-En.

Zuckerberg testifies before Congress

Part ONEWe were live as Facebook CEO Mark Zuckerberg testified before Congress about the Cambridge Analytica data scandal, and how it may have affected the US election.

Gepostet von BBC News am Dienstag, 10. April 2018

Upitan o tome šta Fejsbuk radi da spreči strano mešanje u izbore, Zakerberg je rekao da mu je to jedan od „najviših prioriteta“.

– Jedna od najvećih grešaka je to što nismo na vreme identifikovali ruske operacije 2016. godine – kaže Zakerberg.

Senatori su Zakerbergu postavili pitanja o tome kako Fejsbuk funkcioniše, a senator Misisipija Rodžer Viker upitao je da li je istina da ova mreža može da prati pregledavanje interneta čak i nakon što se osoba odjavi sa društvene mreže.

Zakerberg je priznao da Fejsbuk zaista prati “kolačiće“, jednostavne tekstualne datoteke.

Senator Dik Durbin započeo je svoje ispitivanje pitanjem: – Da li bi vama bilo ugofno da sa nama podelite ime hotela u kom ste bili sinoć?-

– Ne – odgovorio je Zakerberg.

Isti odgovor dao je i na pitanje da li bi podelio poruku koju je poslao nekome prošle nedelje i naglasio kako Fejsbuk nudi opciju biranja da osoba odluči sama da li nešto želi da podeli sa drugima ili ne.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)