U trendu

„Zaštitnice muškaraca“: Kakve su osobe koje nose ime Aleksandra?

Ime Aleksandra rašireno je po celome svetu i jedno je od retkih imena koje se može prevesti na skoro sve svetske jezike. Jedno je od najpopularnijih imena zapadne civilizacije i veruje se da je nastalo još 1200 godina pre Hrista.

Aleksandra dolazi od grčkih reči alexsein, što znači braniti i andros, što znači muškarac. Dakle, Aleksandra u bukvalnom prevodu znači „zaštitnica muškaraca“ ili „braniteljka čoveka“.

Muški oblik ovoga imena, Aleksandar, u brojnim je civilizacijama sinonim za hrabrost, a u bukvalnom prevodu znači „zaštitnik čovečanstva“. Veruje se da sve varijacije dolaze iz jedne istorijske tačke – vladavine Aleksandra Velikog koji nikada nije izgubio bitku.

Aleksandre su hrabre, odlučne, glasne i izrazito šarmantne. U društvu Aleksandre nikad nije dosadno, a svojim vrckavim karakterom privlače pažnju gde god se nađu.

Obožavaju da budu u centru pažnje, a poglede privlače lepotom, samopouzdanjem i odličnim smislom za humor. Što požele – to i dobiju, a posebne su po tome što nesebično pomažu svima oko sebe jer im je jako važno kako se osećaju ljudi do kojih im je stalo.

Aleksandre nose razne nadimke, a najpoznatiji su Saška, Aleks, Leksi, Sandra i Aleksa. Ovo snažno ima nose brojne poznate dame, od kojih su neke glumica Aleksandra Dadario, umetnica Aleksandra Grant, a srednje ime Aleksandra nosi i Kloe Kardašijan.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar