U trendu

Zašto bi uvek trebalo da imate tenisku lopticu sa sobom kad putujete avionom?

Budimo realni – to što putujete avionom ne podrazumeva automatski luksuz i udobnost. Štaviše, kompanije vrlo često sabijaju redove u avionima toliko da ponekad ne možete ni noge da protegnete kako treba.

Ovo često dovodi do ukočenosti vrata i leđa što ozbiljno utiče na cirkulaciju. Zato se na dugim letovima savetuje povremeno ustajanje i obilazak aviona kako bi se poboljšao protok krvi.

Međutim, to nije uvek moguće. Postoje trenuci u vazduhu kada je ustajanje zabranjeno. Tu u igru ulazi teniska loptica.

Teniske loptice mogu da posrame sve skupe sprave kada je reč o ublažavanju bolova, poboljšanju cirkulacije i oslobađanju napetosti, kažu stručnjaci.

Samo jedna teniska loptica u vašem ručnom prtljagu može sprečiti stvaranje krvnih ugrušaka na dugim letovima ili putovanjima.

Ako osetite ukočenost ili bol, samo pritisnite i kotrljajte tenisku lopticu niz telo, na mestima gde su mišići ukočeni, i to će poboljšati protok krvi. To je zapravo jednostavna samomasaža.

Teniske loptice su dovoljno male da stanu i u najmanju torbu, a neće smetati ni vašim saputnicima.

Ključni delovi tela koji najčešće doživljavaju bol i ukočenost u ovim situacijama su gležnjevi, zglobovi, butine, noge (posebno listovi), gornji deo leđa i ramena. Nežno pritisnite svaku od ovih oblasti loptom i budite posebno oprezni sa čvorovima oko lopatica, kaže Reader’s Digest.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.