U trendu

Zašto dobre žene najgore prolaze u životu: Ovo su 10 ključnih razloga

Dobrota jeste idealna osobina, samo što treba znati kad i prema kome biti dobar, u većini slučajeva dobra osoba loše prolazi tokom života. Naročito kada su žene u pitanju. Današnja tema biće upravo ta, zbog čega dobre žene najgore prođu u životu?

1. Dobra žena je popustljiva žena. Njena popustljivost prema drugima je većinom i mnogo košta u životu. Prema ljudima se ne sme biti popustljiv, naročito ne prema onim koji ti ne žele dobro, samim tim rizikujete da budete uništeni u potpunosti.

2. Dobra žena ume da kaže NE. Bez obzira šta joj u životu radili ona jednostavno ne zna reći “neću”. Tokom prošlosti nagledao sam se raznih situacija, i nikad nisam mogao da shvatim, zašto dobre osobe dopuštaju drugima da ih uništavaju, čak šta više svesno idu u propast.

Umesto što dopuštate da vas svi gaze, bolje bi vam bilo da uzdignete glavu i svima kažete stop! Ne može više.

3. Dobre žene su jako mirne. Upravo zbog toga što su mirne, pokvarene osobe smatraju da mogu sa njima kako hoće, što nažalost i uspevaju u tome. Znajte jednu stvar, biti miran prema podlim osobama je velika greška, takvim ponašanjem samo možete naštetiti sebi i još gore voljenim osobama oko vas.

4. Dobra žena će svima ugoditi a njoj kako bude. Umesto što ugađaš drugima na svoju štetu, bolje bi ti bilo da ugodiš i samim tim pomogneš sama sebi. Veruj mi, trebaš gledati samo sebe, sutra kad bi ti šta bilo, ostali se ne bi ni okrenuli za tobom.

5. Dobra žena zna poštovati. Ona zrači poštovanjem prema svima, ne pravi razliku da li to bilo dete ili odrasla osoba, jednostavno ona je tako naučena da poštuje sve oko sebe. Nažalost upravo to poštovanje ju je i koštalo mnogo u životu.

6. Dobra žena brzo prašta. Bez obzira koliko joj neko zla naneo, ona je spremna oprostiti, ukoliko bi joj se izvinuo. Mnogo greši što previše veruje ljudima, misli da su svi kao ona. Umesto da shvati – jedno zlo uvek zlo!

7. Dobra žena je uvek nasmejana. I kada je emotivno razorena, ona se trudi biti pozitivna i nasmejana. Najveći problem jeste što ljudi vremenom naviknu na taj osmeh i jednostavno u glavi shvate, šta god da ti urade ti moraš biti raspoložena, druge ti nema. Tako da to je još jedna greška u nizu.

8. Dobra žena se nikad ne svađa. Umesto da nikome ne dozvoljava bilo šta da joj se kaže s obzirom koliko svima ugađa, kod dobrih osoba je to suprotno. Ona bez obzira koliko nekome pomogla, i bez obzira ako bi joj se ta osoba svašta nagovorila, ona se ne bi svađala, samo bi se okrenula i otišla. Upravo zato što je takva narod sebi i daje za pravo da joj svašta kaže.

9. Dobru ženu je najlakše iskoristiti. Nažalost, to je jedna velika istina. Lako je manipulativna. Svima brzo poveruje, i upravo zbog toga što je takva, loše i prolazi u životu.

10. Dobra žena samo ćuti i trpi. Ona nikada neće ići na tu kartu da se sama izbori za sebe.

Umesto što trpiš u sebi, bolje bi bilo da svakog postaviš na svoje mesto. Videćeš sutra kad te godine sustignu, kako će ti onda biti, veruj mi, zdravlje i živci će ti biti toliko u deficitu da ni sama sebe nećeš moći prepoznati.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.