U trendu

Zašto je ženama teže da postignu orgazam? Ekspertkinja otkrila jedan neobičan razlog

Postizanje orgazma nekim ženama je lakše nego drugima. Međutim, istraživanje je pokazalo da žene imaju manje predvidljivih i raznovrsnih iskustava s orgazmom od muškaraca, kako piše Daily Star. Pa, šta žene mogu da urade da povećaju svoje šanse u postizanju orgazma?

Ekspertkinja za seks i odnose Anabel Najt rekla je da neke žene čine veliku grešku kada je seks u pitanju – nisu dovoljno zagrejane. „Veza između ženskog orgazma i toplote prilično je visoka. Dakle, ako vam je hladno i pokušavate da doživite orgazam, vaš um će se fokusirati na negativni deo iskustva, a to je da vam je hladno“, objasnila je.

Možete pokušati koliko god želite da to prevladate, ali ako vam je neprijatno, niste potpuno opušteni. Zbog toga je osiguravanje da vam je potpuno prijatno zaista važan deo postizanja orgazma. Ali, kako se to može rešiti kad seks obično zahteva da nemate odeću?

Kao prvo, preporučili bismo da vam pojačate grejanje, ali Anabel je takođe predložila da žene nose čarape u spavaćoj sobi. „Žene imaju hladnije ekstremitete, pa čarape mogu značiti da možete doživeti orgazam brže i bolje“, tvrdi ona.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.