U trendu

Zašto spavanje sa mokrom kosom može biti vaša najgora navika?

Nije retkost da se na brzinu istuširamo i operemo kosu pre spavanja. Ionako ćemo je stilizovati ujutru, tako da nije problem otići u krevet s mokrom kosom. Ili?

Postoji mnogo razloga zašto ne biste trebali spavati sa mokrom kosom, prenosi vijesti.me a donosi novilist.hr. One su prvenstveno zdravstvene prirode, pa obavezno sledeći put osušite kosu ili odložite pranje dok ne budete imali dovoljno vremena.

Lakše se prehladimo

Mnogi smatraju da je ovo mit. Zapravo, mokra kosa sama po sebi nije problem, ali ljudi često spavaju s otvorenim prozorom, što, posebno tokom hladnijih meseci, može dovesti do hipotermije, što utiče na slabljenje imuniteta.

Ukočen vrat

Ako spavate na leđima ili stomaku, izbegavajte spavanje s mokrom kosom. Naime, mokra kosa hladi vrat, ramena i gornji deo leđa (u zavisnosti od dužine kose), a u kombinaciji s otvorenim prozorom rizikujete da se ujutro probudite s ukočenim vratom.

Oštećuje kosu

Da, dobro ste pročitali. Naša kosa je izuzetno osetljiva, a svaki šampon je slab. Ako i dalje spavate s mokrom kosom, dugoročno oštećujete kosu. Naime, smeđa kosa je osetljiva, a tokom noći dolazi do dodatnog trenja o jastučnicu.

Da li i vi spavate sa mokrom kosom?

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.