U trendu

Zastrašujuća predviđanja Nikole Tesle: Genijalni naučnik imao je 3 teorije o ljudskim iluzijama

Genijalni naučnik Nikola Tesla i jedan od najvećih umova istorije ostavio je dubok trag ne samo svojim revolucionarnim izumima, već i svojim vizionarskim razmišljanjima o budućnosti.

Među mnogim proročanstvima koja je izrekao decenijama unazad, ističu se tri velike ljudske zablude ili iluzije koje je predvideo.

Prvo mesto na listi, prema Tesli, zauzimaju ljudske iluzije o univerzumu, posebno o pitanjima vezanim za postojanje vanzemaljskog života i prirodu samog univerzuma. On je istakao da mnoge od ovih zabluda nisu potekle iz antike ili srednjeg veka, već su nastale u modernom dobu. Mnogi su, kako je Tesla tvrdio, donosili zaključke bez čvrstih činjenica i dokaza, što je dovelo do širenja pogrešnih stavova i teorija koje je teško opovrgnuti.

O bolestima i energiji

Drugo mesto na Teslinoj listi zauzimaju zablude o poreklu i prirodi bolesti, koje su često bile praćene neznanjem o metodama njihovog lečenja. On je istakao da je ova zabluda druga po važnosti, ali prva po obimu, s obzirom na greške naučnika i medicinskih stručnjaka, koje su često imale tragične posledice po ljudske živote i zdravlje.

Treće mesto na Teslinoj listi zauzimaju iluzije o mogućnostima koje energije pružaju čoveku. Teslina kritika je bila usmerena na nedovoljno istraživanje i korišćenje različitih oblika energije osim električne, toplotne, solarne i vetra. On je istakao da postoje mnogi drugi potencijalno korisni izvori energije koji nisu dovoljno istraženi ili iskorišćeni, a koji bi mogli da revolucionišu ljudsku civilizaciju i ožive planetu Zemlju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.