Zbog ovih detalja u kući, svi misle da ste ALJKAVI i CICIJA

Kad uđemo u nečiji dom, normalno je da malo razgledamo okolo, i neizbežno donesemo neki zaključak o domaćinima, njihovom karakteru, navikama i stilu života. Isto to rade i ljudi koji ulaze u naš dom. Primećuju se čak i najsitniji detalji, i oni zapravo otkrivaju najviše, prenose mediji.

1. Iznošene kućne papuče
iako na ulicu retko ko ide u iznošenoj obući, kod kuće nekako zaboravljamo na to, pa se desi da smo prinuđeni da gostu ponudimo papuče u raspadnom stanju. Ako često imate goste, neka u plakaru stoji jedan ili dva para kućnih papuča koje ne moraju biti mnogo skupe, ali neka budu čitave, čiste i neka se koriste samo za to – za goste.

Deljenje obuće svakako nije higijenski, a niko neće biti oduševljen ako mu ponudite šuplje ili prljave papuče.

2. Ostaci sapuna
Skloni smo da mislimo da je suviše rasipnički ako bacimo maleni ostatak sapuna, čak iako je toliko mali da više ne može da se koristi. Zato ih odlažemo na stranu u posebnu posudu, gde mogu stajati mesecima, sakupljati prašinu i izgledati stvarno ružno i nehigijenski. Ako želite da iskoristite svaki gram sapuna, prebacite se na tečni sapun. Ako se držite korišćenja ručnog sapuna, bacajte njegove ostatke čim više nisu za upotrebu.

3. Prekrivači na nameštaju
Iako današnji proizvođači nameštaja pretežno koriste dugotrajne materijale otporne na fleke, mnogi od nas i dalje za svaki slučaj koriste prekrivače. Oni ne samo što sakrivaju lepotu vašeg nameštaja, već i zahtevaju konstantno nameštanje i često deluju neuredno.

4. Okrnjeno posuđe
Čak i najkvalitetnije posuđe ima svoj rok trajanja, pa čim se okrnji ili šare izblede, vreme je da ga zamenite novim. Ni pod kojim okolnostima ne služite gostima kafu ili piće u okrnjenim šoljama ili čašama!

5. Star i prljav pribor za čišćenje kuće
Danas se „glava“ briska može lako i jeftino zameniti, nema razloga da čuvate onu koja više ne može ni da se opere i koja je u stanju raspadanja. Kada vide ovako nešto, gosti obično pomisle da ste aljkavi.

6. Pocepane i dotrajale kuhinjske krpe
Ništa lepše od lepih, kvalitetnih, čistih kuhinjskih krpa. Ali, mnogi od nas imaju naviku da i dalje čuvaju i koriste dotrajale, pocepane i flekave kuhinjske krpe.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.