U trendu

Zbog ovih poteza vašim gostima će biti neprijatno

Ako pravite neko okupljanje kod kuće, ili na nekom drugom mestu, kao domaćin verovatno želite da ostavite najbolji utisak.

Otkrivamo vam nekoliko grešaka koje domaćini prave, a nisu ni svesni da su gostima priredili neprijatnost.

Raspored sedenja

Većina ljudi se oseća neprijatno ako treba da sedne pored nepoznate osobe. U ovakvim situacijama gosti cene da ih uputite gde mogu da sednu.

Neprimerene teme

Trebalo bi izbegavati političke i religiozne teme jer bi mogle dovesti do neprijatnosti gostima koji imaju drugačija uverenja.

Dominacija domaćina 

Kada domaćin dominira u razgovoru gosti mogu osećati neprijatnost pri uključivanju u razgovor. Potrebno je napraviti prostora za podsticanje međusobnih razgovora za stolom.

Izbor hrane

Iako stari običaji kažu da je nekulturno da se gosti žale na izbor hrane, gosti koji imaju posebna ograničenja u hrani mogu se osećati nepoštovano i neprijatno.

Korišćenje telefona za stolom

Gosti se neće osećati cenjeno ako kao domaćin koristite telefon za stolom. To je ostalima znak da i oni mogu da koriste svoj telefon, pa takva atmosfera ubrzo može postati neprijatna.

Posvađani par za stolom

Ništa neprijatnije od para i porodice koji se svađaju za stolom.

Posvećeni ste samo određenim gostima

Kada organizujete druženje sa većim brojem ljudi, trebalo bi da se svi osećaju prijatno. Obično se domaćini uključe u razgovor sa gostima koji sede najbliže njima, dok su oni dalje zapostavljeni.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar