U trendu

Zbog ovih razloga vaša veza na daljinu ne može da uspe

Nije lako biti u vezi na daljinu.

Parovi prolaze kroz mnogo više emocionalnih, psihičkih i fizičkih poteškoća nego parovi koji fizički  provode vreme zajedno. Oni traže načine da ublaže fizičku distancu, ali statistika pokazuje da što se duže održava veza na daljinu, veća je šansa da će se završiti raskidom.

Evo zbog kojih razloga veza na daljinu ima male šanse da uspe. Ovi razlozi se uglavnom odnose na parove koji su tek započeli vezu, ali su spletom namernih ili slučajnih na udaljenim lokacijama.

Ni tamo ni ovamo

Ako osećate pritisak svaki put kada treba da odete kod partnera u drugi grad i žalite jer ste propustili vikend i dešavanja u svom gradu, nećete imati motivaciju da uložite napor da bi vaša veza opstala.

Nema planova za budućnost

Iako je planiranje svih aspekata u budućnosti nemoguće, trebalo bi da imate neku ideju šta nosi budućnost u vašoj vezi. Npr, ako nakon poslednjeg susreta ne planirate kada ćete se videti sledeći put, moguće je da se vašoj vezi već nazire svetlo na kraju tunela.

Ograničeno zajedničko vreme

Vreme koje provodite virtuelno, svodi se na komunikaciju ujutru i uveče, eventualno u pauzi u tokom radnog vremena. Ako imate različito radno vreme, ili čak različite vremenske zone, međusobno povezivanje je otežano.

Nedostatak komunikacije

Možete i da se čujete ceo dan. Ali ako komunikacija ostane na nivou informisanja o dnevnim aktivnostima, bez razgovora o emocijama i sl., nećete produbiti svoju emocionalnu vezu.

Nedostatak fizičke intimnosti

Fizička intimnost,  odnosno njen nedostatak,  je jedan od najvećih izazova u vezi na daljinu. Ako ne možete poljubiti i dodirnuti partnera propuštate važan deo vaše veze.

Vreme

….ili tačnije – čekanje. Ako čekate da partner da završi školovanje, da napusti trenutni posao da biste smanjili fizičku udaljenost, što duže čekate, udaljenost postaje nepodnošljivija a veza teža.

Nedostatak poverenja

Partner vam ne odgovara na poruke i pozive ili znate da je u gradu sa prijateljima, a vi se dosađujete kod kuće.

Budi se crv sumnje, zamišljate najlošiji scenario.

Ako niste u stanju da verujete jedno drugom, uskoro će početi da se javljaju osećana ogorčenosti, ljubomore i nesigurnosti.

Anksioznost razdvojenosti

Tuga i bol zbog razdvojenosti vremenom može smanjiti sposobnost da se nosite sa vezom na daljinu. Zbog toga možete zanemariti druge aspekte života.

Plamen strasti se gasi

Vremenom, drugi aspekti života mogu postati prioritet za jednog ili oba partnera. Vaša interesovanja i ciljevi se menjaju pa veza ima sve manje izgleda za budućnost.

Za kraj 

Sada kada znate zašto veza na daljinu ne može da uspe, šta ćete uraditi da vi ne budete taj par koji nije uspeo?

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar