Zbog ovoga sami sebi „TRUJEMO“ život

Podležete li tome da sami sebi trujete život zbog osećaja krivice ili stalnog nespokojstva?

Imate li utisak da ste u klopci – u braku koji vam više ne pruža zadovoljstvo ili da radite posao koji vas ne interesuje?

Da li ste nesposobni da kažete ne ako vam nešto ne odgovara ili da se izborite za ono što biste želeli?

Ako je tako, onda morate da se oslobodite tih i sličnih slabosti!

Obračun sa slabostima

Svaka promena je tegobna jer zahteva određeni napor. Ako ste slični većini ljudi, svaki delić vašeg bića će se pobuniti već i na samu pomisao na jedan tako težak poduhvat. Moraćete, naime, da odstranite sve one misli iz kojih proističu po vas štetna osećanja i neumesno ponašanje. Čovek je srećniji i efikasniji kada jasno sagleda opredeljenja koja se nalaze pred njim. Svi smo, u stvari, zbir sopstvenih opredeljenja.

Od suštinske je važnosti usredsrediti se na sadašnji trenutak. To je bitni uslov za eliminisanje naših slabosti i postizanje sreće. Sve što mora da se iskusi, doživljavamo u ovom, sadašnjem trenutku. A ipak, koliko vremena trošimo uludo opterećujući sebe razmišljanjem o onome što je već prošlost ili što tek treba da iskusimo! Međutim, da bismo živeli punim životom, moramo odmah, u ovom trenutku, krenuti u potragu za srećom. Naši negativni postupci predstavljaju u stvari pokušaj da se trenutni doživljaj transponuje u neko drugo vreme.

„Zašto sam upravo sada našao za shodno da zaključim da se ne osećam dobro u sopstvenoj koži?“

„Kako što bolje da iskoristim sadašnji trenutak?“

Ova i slična itanja obično postavlja sebi osoba koja je, odbacujući svoje slabosti, krenula putem koji vodi ka sadržajnijem životu i sreći.

1 komentar
  1. Filip Romanski

    Svako od nas.kada padne u neko stanje,koje makar podseca na depresiju ili na nesto slicno,treba da nadje povremenog partnera ili partnerku, za jedan „slobodan“ seks,seks bez ikakvih predrasuda,a koji nemoze da se obavi,sa regularnim seksualnim partnerom (partnerkom). To kako se seksom sa ljubavnicom,odnosno ljubavnikom,“oteraju“ sve one „crne“ misli,koje nas po nekad spopadnu,ne moze nista,nikakav farmaceutski lek da pomogne!

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike