U trendu

Zec ili patka: Ova iluzija stara 100 godina otkriće da li ste optimistični ili stalno oklevate

Zanima vas šta vam vaša percepcija može reći o vašoj ličnosti? Ako je odgovor ‘da’, ova optička iluzija će vam pomoći da bolje razumete svoju ličnost.

Pojavila se nova optička iluzija koja tvrdi da vam može reći da li ste optimista ili hronično odugovlačite na osnovu toga koju životinju vidite prvu.

Šta vidite?

Vaš zadatak je jednostavan. Sve što treba da uradite je da pogledate sliku iznad i zapamtite koju životinju ste prvu videli.

Patka

Ako prvo primetite patku, onda ste neko ko spolja izgleda izuzetno optimističan. Ljudi oko vas mogu verovati da ne postoji nijedna kost u vašem telu koja može izazvati negativnu misao. Međutim, realnost je da ste pesimistični kada ste sami.

Kada ste sami i prepušteni svojim mislima, skloni ste da pokažete pesimističniju stranu. Ovaj kontrast između vašeg javnog optimizma i privatnog pesimizma može proizaći iz različitih faktora, kao što je želja da zadržite pozitivan imidž za druge ili način da se nosite sa sopstvenim nesigurnostima.

Vaše emocije su promenljive. Vi ste tip osobe koja u jednom trenutku može biti zadovoljna, a u sledećem ljuta. Ova emocionalna nestabilnost ukazuje na dubinu osetljivosti i odziva na vašu okolinu.

Obično imate puno razumevanja i opraštate, ali kada vas neko prevari i povredi vaše emocije, pretvarate se u klupko besa. Imate prirodnu sklonost da razumete i saosećate sa drugima, često birajući da vidite najbolje u ljudima i situacijama. Međutim, postoji granica vašem strpljenju i razumevanju.

Zeka

Ako prvo vidite zeca, onda ste neko ko hronični okleva. Prilično vam je teško da radite nešto redovno ako niste potpuno strastveni oko toga. Čak i ako to shvatite ozbiljno, kao da vaše telo odbija da se pomeri dok sat ne otkuca poslednje sekunde.

Takođe ste veoma dobri u maskiranju svojih emocija, pa čak i ako imate potpuni mentalni slom iznutra, možete izgledati savršeno dobro spolja. To je kao da posedujete štit koji štiti vaš unutrašnji emocionalni nemir od toga da bude očigledan onima oko vas.

Ovaj talenat za emocionalno prikrivanje može imati i pozitivne i izazovne implikacije. Sa pozitivne strane, vaša sposobnost da ostanete pribrani i sabrani, čak i usred ličnih borbi, može vam pomoći da se krećete u društvenim situacijama sa lakoćom. Na vas se može gledati kao na stub snage i stabilnosti, na nekoga na koga se drugi mogu osloniti u trenucima potrebe.

Bonus: Ako vidite obe životinje istovremeno, onda iluzija ističe vašu kreativnost. Oni koji vide obe životinje zajedno poseduju viši nivo kreativnosti od većine pojedinaca.

Slika podseća na svetski poznatu iluziju zeca i patke, koja je prvobitno objavljena u jednom nemačkom časopisu 1892. Godine 1899. američki psiholog Džozef Jastrou proslavio je sliku.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar