U trendu

Želi da joj se plati: Baka pristala da čuva unuka, ali za 10 evra po satu

Bilo koji roditelj će vam reći da je pronalaženje dobre, pristupačne dadilje prava noćna mora, stoga mnogi od njih traže pomoć članova porodice, praksa poznatija kao „baka servis“.

Bila jednom jedna baka…

Neverovatno srećni roditelji su oni koji imaju odličnu rodbinu, porodicu, koji će zbog njih i njihove dece staviti sebe na drugo mesto. Verovali ili ne, glavne i najtraženije dadilje su bake i deke. Jedna baka je objasnila da, iako rado čuva decu, očekuje da će joj to čuvanje biti plaćeno 1250 dinara po satu, prenosi The Sun.

Baka želi platu za čuvanje unuka

Priča ide ovako. Jedna baka koja se, očigledno, sjajno služi Reditom, pokrenula je temu vezanu za čuvanje unučadi: „Moja ćerka radi pet dana u nedelji, oko 7-8 sati dnevno, od 7.30 do 15 sati, i pitala me je da bih bila spremna da pričuvam unuka dva ili tri dana u nedelji“.

Kao odgovor, baka je rekla da bi joj bilo drago, ali je zatražila satnicu od oko 10 evra po satu. Objasnila je da je ćerka pristala da joj plati, ali je pitala može li da spusti cenu na 1000 dinara po satu.

Baka joj je na to odgovorila da joj nije jasno kako si njena ćerka to ne može da priušti s poslom koji radi, a koji je jako dobro plaćen. „Nisam jadnica, imam svoj život, radim za sebe. Ako ću da se odreknem svog slobodnog vremena, onda mi je potreban novac“, zaključila je baka koja je htela nešto da zaradi kad će već raditi od kuće, čuvajući unuka.

Mišljenja su podeljena

Korisnici Redita brzo su podelili svoje mišljenje o bakinom zahtevu. Jedan je rekao: „Čoveče, samo reci da ne želiš da čuvaš unuka. Tražiš više od 2/3 novca koji ona zarađuje. Očigledno da ćerka to ne može da priušti.“

Drugi je rekao: „Trebalo bi da bude dobro plaćena. Ali nije okej jer pokušavate da uzmete od svoje ćerke s 2/3 njene plate. Naravno, verovatno da će morati da plati u vrtić – možda čak i više, ali takve ustanove dolaze s kvalifikacijama i sertifikatima. Zašto se osećate kao da zaslužujete platu koja je skoro jednaka onoj u profesionalnim vrtićima?“

Trećina je rekla: „Samo recite ne i to je sasvim u redu“, „Umesto da manipulišete i pokušavate da ispadnete kao da ste ponudili pomoć (što sam siguran da je vaš cilj, što ste i dokazali ovom objavom na društvenoj mreži). Samo budite iskreni i priznajte da se ne osećate prijatno oko toga da brinete za dete.“

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (3)