U trendu

Želite slatke snove: Ovako ćete u san privući samo lepo

Postoje određene tehnike koje nam omogućavaju da tokom spavanja sanjate samo željene snove

Sigurno ste nekoliko puta tokom života sanjali predivan san koji želite da se ponovi. Da biste sanjali željeni san morate jasno vizualizovati slike i usredsrediti se na cilj.

Preporučuje se da dva sata pre željenog sna izbegavate fizičku aktivnost i izbegnete emocionalno preopterećenje kako biste postigli željeni rezultat.

Predstavljamo vam nekoliko koraka koji pomažu da sanjate željeni san:

1. Potpuno se opustite i neka vam telo bude u mirnom stanju. Fokusirajte se na pozitivne emocije. Treba da budete maksimalno opušteni, a u tome vam može pomoći prijatna kupka ili lagana muzika pred spavanje.

2. Dok ležite zažmurite i vizualizujte željenu osobu koji želite da sanjate. Jasno zamislite šta želite kako bi se mozak oslobodio bespotrebnih informacija i misli bile usmerene samo ka jednoj stvari – predmetu željenog sna.

3. Precizno zamislite željeni san. Na primer, ako sanjateda sa nekim putujete u inostranstvo, zamislite grad ili zemlju svojih snova. Ako treba da rešite neki važan problem, koncentrišite se na njegov glavni deo i fokusirajte se na njegovo uspešno rešenje.

4. Zamislite željeni san kao sliku, ali nemojte previše da se fokusirate na detalje. Ne opterećujte se dodatnim informacijama, već izaberite ključne stvari iz željenog sna i dajte prednost emocijama i osećanjima. Ako u snu želite jasno da vidite voljenu osobu, zamislite njegov glas ili nežnost njegovih ruku.

5. Sećanje na san. Često se dogodi da zaboravite san kada se probudite. Zato pre nego što zaspite pored kreveta stavite papir i olovku i odmah nakon buđenja zapišite ceo san.

Tehnika sanjanja željenog sna treba da se vežba, zato ne odustajte ako ne uspete iz prvog puta. Kada uvežbate ovu tehniku, u snovima ćete pronaći razne životne smernice i rešenja.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar