U trendu

Želite spokojan život? Jedna stvar je presudna, eliminišite je

U svakoj interakciji imate izbor da delujete iz ega ili mirno, a uz nekoliko navika na kojima možete raditi svakog dana, biće vam lakše da dostignete mir.

U svakoj interakciji u životu imate mogućnost izbora između: Ega koji uvek želi da bude u pravu i vašeg „višeg Ja“ koje želi da postigne mir, pa je poenta u postizanju ravnoteže unutrašnje dihotomije i usavršene umetnosti nenasilne komunikacije.

To, naravno, nije lako, odnosno, često deluje nemoguće. Ali ako želite da postanete glas mira u svetu, prvi korak je da mir postane trajno stanje u vašem životu, kaže doktor Vejn Dier, američki govornik i autork knjiga o samopomoći.

– Vaše „više Ja“, zna put i sve što vam treba je odlučnost sa kojom ćete poslušati zov ljubavi, oprosta dobrote, a ove instinkte je poželjno primenjivati svakog dana ili barem probajti – objasnio je doktor.

Ako vam se i dalje čini da je to sve nemoguće, ovo su primeri kako mogu da vam pomognu:

Obratite pažnju na mir da biste ga imali

Gledajte na sebe kao na mirnu osobu. Obratite pažnju na to da forsirate svoj ego da se ne vređa i ne ulazi u sukobe sa okolinom. Službenici u Pošti, gde čekate 15 minuta u redu, recite: “Vidim da imate težak dan”. Neka vaša prisutnost donosi ljubav i predvodi vaše reči i dela, umesto da vaš ego unosi nemir.

Zapamtite da željenje i kukanje donosi nemir isto

Možete “razbiti” potrebu za kukanjem tako što ćete “otpustiti” vlastitu naviku da “upijate” sve iz vašeg okruženja. Ako ste ljuti na nekoga, poradite na tome i komunicirajte s tom osobom. Nekoliko trenutaka “zdrave” rasprave dovoljno je za oproštaj.

Poklonite sebi trenutke mira svakog dana

Čak i ako imate samo nekoliko trenutaka u danu za sebe, uzmite u obzir da je to ključno za postizanje višeg stanja svesti. Isključite svoje unutrašnje dijaloge i uočite razliku između neprestanog nesvesnog zadiranja u misli i blagoslova koji osećate u tim mirmim trenutcima. To je najsigurniji način da se oslobodite kontrole ega i da se približite unutrašnjoj viziji mira koja je vaše parvo od rođenja.

Uvek birajte ljubaznost i odbacite potrebu da budete u pravu

Najbolja tehnika za uspostavljanje mira u vašem životu je da uvek izaberete ljubaznost kad se ispred vas nađe izbor između “biti u pravu” ili “biti ljubazan”.

Onda kada je prisutno vaše „više Ja“, to uvek promoviše mir. Ako ponekad sumnjate da li je vaš ego u prvom planu samo se zapitajte: “Hoće li mi ovo uneti mir ili teškoću u život?”

Odgovor će se nametnuti sam po sebi. Ne možemo naći mir u zadovoljstvu da smo u pravu ili da smo ljuti ili povređeni.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar