U trendu

Zemlje u kojima voda nije bezbedna za piće: Iznenadićete se, među njima je i Srbija

Objavljena je lista zemalja u kojima je voda sa česme bezbedna za piće, a ova informacija može biti od velike koristi tokom putovanja. Ljudi se često dele na one koji piju vodu sa česme i one koji preferiraju flaširanu vodu, ali kada je reč o putovanjima, važno je znati u kojim zemljama možete bezbedno piti vodu sa česme.

Umesto da se oslanjate na izveštaje drugih putnika ili brzoplete pretrage interneta, najbolje je koristiti izveštaje Centra za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) iz Atlante. Na njihovoj veb stranici redovno se ažurira lista zemalja u kojima je voda sa česme bezbedna za piće.

Od zemalja koje često posećujemo na odmorima, vodu sa česme možete bezbedno piti u Austriji, Češkoj, Hrvatskoj, Danskoj, Engleskoj, Francuskoj, Nemačkoj, Mađarskoj, Italiji, Holandiji, Portugalu, Sloveniji, Španiji, kao i u Dubaiju.

Međutim, postoji lista zemalja u kojima se voda sa česme ne preporučuje za piće, a nažalost, ta lista nije zanemarljiva. Zemlje poput Albanije, Argentine, Brazila, Kine, Kolumbije, Kube, Egipta, Gruzije, Indije, Meksika, Kosova, Litvanije, Rumunije, Rusije, kao i Srbija, Crna Gora i Bosna i Hercegovina, našle su se na ovoj listi.

U svakom slučaju, važno je proveriti najnovije izveštaje iz zemlje gde putujete kako biste bili sigurni da pijete vodu koja je bezbedna za konzumaciju.

(danas.rs)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.