U trendu

Žena na venčanju uzela muževo prezime, pa mnoge ostavila u šoku: Evo i zašto

Preuzimanje ili dodavanje muževljevog prezimena ustaljena je praksa ne samo u Srbiji nego i širom sveta. U principu taj čin ne izazova raspravu, ali jedna Amerikanka je doživela sasvim suprotno.

Bejli Bejli iz Sjedinjenih Američkih Država se može pohvaliti zaista zanimljivim imenom i prezimenom. Ne, njeni roditelji nisu bili šaljivi nego se Bejli zaljubila u muškarca koji nosi isto prezime kao i njeno ime.

Ljubav je prerasla u brak te je Bejli ponosno preuzela Kajdenovo prezime – koje igrom slučaja glasi isto Bejli.

TikTokerka je na tu temu objavila video i objasnila kako je 2020. preuzele muževo prezime i tako promenila svoje prezime.

@baileygracebailey

#stitch with @samskalbeck Hi, yes, I’m Bailey Bailey #doublename #baileybailey #fyp #reality #notkiddinglol #lol #viral #husbandsandwives #realname #wivesoftiktok #funnyname

♬ original sound – Bailey Bailey

“Otkako sam bila djevojčica, sanjala sam o tome da se udam i preuzmem prezime svog muža. Nikad nisam pomislila da bi se taj neko prezivao Bejli”, u kratkom videu je objasnila Bejli.

Video je pregledan preko 1,5 miliona puta, a očekivano je izazvao brojne komentare. Mnogi korisnici ove društvene mreže su optužili Bejli da je to uradila samo zbog pažnje, ali ona je objasnila da je to učinila iz ljubavi.

Srećom većina korisnika tu slučajnost smatra simpatičnom, a neki čak i ironičnom. Bračni par je u međuvremenu dobio ćerku – i ne, nisu je nazvali Bejli, Hejli ili Kejli.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.