U trendu

Žene naročito privlače ove stvari na muškarcima, a oni toga nisu ni svesni

U brojnim anketama na temu šta ih najviše privlači na ženi, u top nekoliko odgovora muškarci će najčešće reći – lice, guza, grudi, noge, oči i oseh, eventualno menjajući redosled prioriteta.

Kod fizičkih osobina koje su najprivlačnije na pripadnicima jačeg spola, žene će prvo primetiti neke druge stvari, a muškarci najčešće toga nisu svesni.

Najvažnija i najprivlačnija komponenta fizičkog izgleda koja se odnosi na mišićavost ženama su široka ramena, kao i mišićave ruke, posebno podlaktice i veliki dlanovi.

Većina žena preferira manju i mišićavu zadnjicu na muškarcima. Oko 70 posto njih kaže kako ne bi dale priliku muškarcu koji ima veću zadnjicu od njih, jer to smatraju ‘ženskim fizičkim atributom’.

Beli zubi bez vidljivih rupa i karijesa velik su faktor u ocenjivanju privlačnosti muškarca. Studije otkrivaju da ženama nije toliko bitna simetričnost svih delova lica, već čak preferiraju nešto izražajno i nesavršeno, poput izraženog nosa.

Kozmetičke industrije zarađuju milone na muškarcima koji su zabrinuti zbog opadanja kose, ali preko 40 odsto žena čak preferira ćelave muškarce. Ono što preko 70 odsto žena ne voli je održavanje duže frizure uprkos ćelavljenju.

Slična predrasuda vredi i oko visine muškarca, pa su po njoj ženama privlačni samo muškarci viši od 185 cm. Ali, to je netačno, jer većina pripadnica nežnijeg pola želi tek da je muškarac viši od nje – optimalno 10 cm.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar