Ženu je varao sa desetinama žena dok mu se ceo svet divio (foto)

Životna priča golfera Tajgera Vudsa (45) retko koga ostavlja ravnodušnim, a sada će izaći i na malim ekranima. U novom dokumentarcu HBO-a biće prikazan veličanstven uspeh, strmoglavi pad, ali i spektakularan povratak jednog od najboljih golfera svih vremena.

U dokumentarcu govori i Rejčel Uchitel, žena s kojom je Vuds 2009. godine besomučno varao svoju suprugu Elin Nordegren.

– On je bio u mom krevetu i bio je moj tigar – govori Vudsova ljubavnica u dokumentarcu. Uchitel je nedavno u jednom podkastu nakon 11 godina progovorila o njihovoj vezi. – Tajger osvaja turnire i nagrade. Može pasti, ali se opet ustaje i ljudi žele da navijaju za njega. Ali žene ne dobijaju puno, ne samo s njim, nego s bilo kojim skandalom i to nije pošteno. Jednostavno sam osećala da konačno nešto kažem. Bilo je zaista teško deset godina gledati ljude da govore svašta o meni. Neki govore o meni kao da me znaju, a to nije istina. To je težak život i nije bilo lako. Zbog toga sam odlučila da progovorim – kaže Uchitel uoči izlaska dokumentarca koji će se emitovati u dva dela.

Podsećamo, Vuds je pre godinu i po dana i duge pauze u karijeri, razbijenog porodičnog života i četiri operacije leđa (nakon kojih se nadao da će barem moći da zaigra golf sa svojom decom), osvojio svoj prvi Mejdžors nakon punih 11 godina čekanja i nadanja. Između 1996. i 2007., Vuds je zaradio 769, 5 miliona dolara, a 2010. postao je prvi sportista u istoriji koji je zaradio više od milijardu dolara. U to vreme, Vuds je bio toliko dominantan da su se tada pisale kolumne s radnim naslovima “Da li Tajger štetan za golf” i “Ima li smisla da se svi ostali bore za drugo mesto”. Šta više, s obzirom na njegovu prednost u snazi udarca, neki tereni na PGA Turu produženi su samo da bi otežali Vudsu koji je lomio svoju konkurenciju najdužim prvim udarcem.

Međutim, slavnom golferu je život otežala i njegova seksualna nezasitost. On je, onima koji su ga optuživali za bračno neverstvo, među kojima je prva njegova supruga Elin, pokušavao da objasni da se bori s dijagnozom zavisnosti od seksa što je, u međuvremenu, postala šala za sve muževe koji varaju.

Svoju prvu suprugu Elin upoznao je 2001. dok je ova Šveđanka radila kao dadilja i spremačica u porodici švedskog golfera Jaspera Parnevika. Tajger i Elin oženili su se 2004., a nakon što su dobili ćerku (2007.) i sina (2009.) gospođa Vuds zatražila je razvod braka jer se u raznoraznim medijima pojavio veći broj mladih žena koje su govorile o tome da su imale intimnu aferu sa slavnim golferom. Među njima je i Rejčel Uchitel.

A ta potreba da neprestano ima seks “sa strane” koštala ga je niza sponzorskih ugovora. Najpre su mu sponzorstvo otkazali Gatorade, General Motors i AT&T, dok je Gillette uklonio sve reklame na kojima se pojavljuje Vuds što je posle uradio i proizvođač satova TAH Heuer. Suprotno tome, Nike je ostao uz njega, baš kao i proizvođač video igrica Electronic Arts.

Vudsovo promiskuitetno ponašanje imalo je i svoju konkretnu cenu. Jednom studijom 2009. godine utvrđeno je da su deoničari kompanija koje su ga sponzorisale izgubili oko 8-9 milijardi dolara. Doduše, bilo je to pomalo i nepravedno prema najpoznatijem golferu jer, dobro je utvrdio jedan njegov poklonik, onda bi bez svojih sponzora trebalo da ostanu i 90 posto NBA zvezda koji se, takođe, baš i ne mogu pohvaliti da su verni svojim devojkama ili bračnim partnerkama.

Nakon razvoda (2010.), za Vudsa se više moglo čuti u trač-rubrikama, ali i u crnim hronikama, nego u izveštajima s golf takmičenja. Poznato je da je bio i u vezi sa sjajnom skijašicom Lindzi Von, ali ta ljubav nije potrajala, baš kao ni njegove brojne druge veze.

Zbog izrazitih bolova u leđima, Tajger je jednom popio toliko analgetika da policajcu, koji ga je uhapsio zbog vožnje “pod uticajem”, nije znao da kaže u kojem se gradu nalazi. U to vreme ni cipele nije mogao da veže sam, a jednom je pao na leđa i nije mogao ustane pa je ćerka morala da pozove hitnu pomoć. Ali, Vuds se nije predao. Oporavio se od svih tih zahvata na kičmenoj moždini i izveo jedan od najvećih povrataka u istoriji sporta.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.