Ženu zbog „razvratnog dekoltea“ nisu pustili da se ukrca u avion (foto)

Jedna korisnica Tvitera kaže da je bila prisiljena da obuče pilotovu majicu nakon što joj nije dopušteno da se ukrca na let jer su njen dekolte okarakterisali kao „razvratan, vulgarnim i uvredljivim“.

Kajla Eubenks rekla je da je zbog svoje odeće zadržana na ulazu dok je u utorak pokušavala da se ukrca na let Southwest Airlinesa. Incident je dokumentovala nizom tvitova koji su uključivali i snimke razgovora sa osobljem avionske kompanije i fotografije sporne odeće.

U jednom od videozapisa čuje se kako gospođa Eubanks razgovara sa zaposlenicom zrakoplovne tvrtke i traži da vidi pravila odijevanja koja kažu da se ne može ukrcati. U snimci kaže i kako je 20 minuta čekala da bi joj naposljetku rekli kako ne mogu pronaći pravila.

Eubenksova kaže kako je zbog toga osećala da je zlostavljaju, i to ne putnici, nego radnici avio-kompanije. Nakon razgovora s kapetanom, kojem je takođe ponovila da želi da vidi pravila koja kažu da ne može da se ukrca, on joj je ponudio majicu da može da uđe u avion, ali joj pravila nije pokazao.

„Na kraju sam je skinula“, napisala je na Tviteru. „Samo da bi mi rekli da moram da razgovaram s nadređenim nakon sletanja.“

Nakon razgovora s nadzornikom, putnici je rečeno da joj je dekolte bio „poprilično otkriven“ i da bi mogao da se smatra „razvratnim, vulgarnim i uvredljivim.“

Kad je pitala kome bi mogle da smetaju njene grudi, dobila je odgovor: „Možda drugima u avionu.“

Southwest Airlines se još uvek nije oglasio o incidentu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.