U trendu

Živela u ormanu godinu dana

Svakakve neobične stvari se dešavaju, i kod nas i u svetu, a jedna od takvih desila se i u Japanu, kada je otkriveno da je jedna žena, beskućnica, godinu dana živela u ormanu. Nakon što je otkrivena, uhapšena je zbog upada u privatno vlasništvo.
Ova 58-godišnja Japanka beskućnica uspešno se godinu dana skrivala u ormanu koji se nalazi u stanu jednog njenog sugrađanina. Nije ga poznavala pre nego što mu se krišom uvukla u stan. On dugo vremena ništa nije slutio, dok nije primetio da mu nestaje hrana iz kuhinje. Potrajalo je nekoliko meseci od kad je prvi put primetio da mu je nestalo nešto hrane (živeo je sam, pa, prema logici stvari, nije imao ko osim njega da uzima hranu – a očigledno je neko jeste uzimao) dok nije rešio da otkrije šta se to dešava i instalirao sigurnosne kamere koje je povezao sa svojim mobilnim telefonom.
U jednom trenutku mu se na mobilnom telefonu pojavila slika neke osobe kako se kreće po njegovom stanu. Smesta je pozvao policiju, verujući da se radi o provalniku. Policija je reagovala, ali kad su stigli, videli su da su vrata zaključana, nikakvih tragova obijanja nije bilo, i svi prozori su bili zatvoreni. Ušli su u stan, pažljivo ga pretražili, i na kraju, na gornjoj polici jednog ormana, našli šćućurenu ženu.
Ispalo je da se ova beskućnica ušunjala u taj stan godinu dana ranije, kada je vlasnik slučajno ostavio vrata otključana. Izgleda da iz stana nije uzimala ništa sem hrane. U orman u kome se skrivala ubacila je dušek kako bi joj bilo udobnije. Povremeno bi, dok je vlasnik odsutan, izlazila da uzme hranu i da se istušira. Policija ju je opisala kao veoma čistu i urednu. Žena je rekla policiji da nema gde da živi i da se zato ušunjala u ovaj stan. Optužba pod kojom je uhapšena je upad na privatno vlasništvo. Još uvek se ne zna šta će s njom dalje biti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)