U trendu

Životna drama kultne glumice: Neda Arnerić ostala bez voljenog supruga

Jedna od najpoznatijih srpskih glumica Neda Arnerić (65) samo je najužem krugu prijatelja poverila da je njezin suprug, doktor Milorad Mešterović, sredinom decembra izgubio bitku s dugom i teškom bolešću.

Voleli su se punih 35 godina, a kultna glumica često je isticala da je cenjeni lekar njena najveća ljubav.

– Istina je. Moj suprug je preminuo. Tugu koju osjećam je neopisiva – rekla je u kratkom telefonskom razgovoru za 24sata.hr Neda u suzama.

Mešterović je u svojoj lekarskoj karijeri stekao svetski ugled zbog čega je bio predsednik Svetskog udruženja stručnjaka maksilofacijalne hirurgije. Nedina i Miloradova ljubavna priča dostojna je filmskog scenarija pa se njihovog susreta legendarna filmska diva rado prisećala u intervjuima.

– Bio je to 5. septembar 1981. godine. Moj muž je došao da pogleda predstavu ‘Mušica’ u pozorištu ‘Dvorište’. Nakon predstave otišli smo na večeru, posle večere smo se zbližili i počeli smo da živimo zajedno posle nekoliko dana. Imala sam sreću. Pre toga sam isprobavala svašta jer ne treba se vezati za neke ljude koje znamo iz škole. Imam mnogo prijateljica koje su se udale za svoje momke iz škole i sve što su imale u životu je taj jedan muškarac – prepričavala je Arnerić.

Često se šalila kako ne pamti datum njihova venčanja jer je sa suprugom, umesto godišnjice braka, slavila datum kada su se upoznali.

– On je meni sve, sin, brat, muž, tata, ljubavnik i prijatelj. Toliko sam srećna što smo izgurali zajedno. Bilo je tu raznih čudesa, nismo bili sveci, ali smo najveći prijatelji – iskreno je jednom prilikom ispričala glumica koja je u svojoj karijeri snimila više od stotinu filmova.

Njenom talentu, kao i izgledu, divila se cela bivša država, a Neda je govorila da je tek sa suprugom Miloradom pronašla pravu ljubav.

– Shvatila sam kako je on divan, plemenit, dobar, pošten, svetski čovek koji je mnogo putovao, koji će me uvek voditi i biti korak ispred mene. Možda i neće biti tako, ali ja ću imati osećaj da je on ispred mene za jedan korak i vodi me – rekla je diva.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.